Министър Кралев откри зала по бокс в Русе (СНИМКИ)

До момента са инвестирани над 5 млн. лв. за възстановяване на спортната инфраструктура в града

Министър Кралев откри зала по бокс в Русе (СНИМКИ)

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, народният представител Пламен Нунев и президентът на БК “Русе” Илия Сяров прерязаха лентата на нова зала по бокс в Русе.

За цялостния ремонт на съоръжението Министерството на младежта и спорта осигури 257 542, 16 лв.

“Русе е един от градовете, които са от изключително значение за българския спорт. До момента сме инвестирали над 5 млн. лв. във възстановяване на спортната инфраструктура в града. В спортното училище и общежитието към него бяха инвестирани близо 3 млн. лв. Беше изградено осветление и нов терен на градския стадион, подобрихме състоянието на зали за вдигане на тежести, волейбол, борба и тенис на маса. Залата, която ще ползват боксьорите, е едно от най-добрите съоръжения в страната за този спорт. Русенските деца ще могат да се възползват от него и чакаме още шампиони от този клуб, защото той има стратегическо значение за българския бокс ”, заяви министър Кралев при откриването на боксовата зала.

В течение на ремонтните дейности по съоръжението беше извършено цялостно саниране на залата, сменена беше дограмата, извършен беше ремонт на покрива, санитарните помещения, осветлението и електрическата инсталация. Осигурена беше и нова подова настилка. Залата, която е с площ 600 кв. м. разполага с три ринга - един състезателен и два тренировъчни.

Президентът на боксовия клуб Илия Сяров благодари на министър Кралев и Пламен Нунев за помощта при реализирането на проекта. В клуба се подготвят над 50 състезатели.

Старши-треньорът Павел Сяров заяви, че боксьорите в отбора са донесли 13 медала за България от световни и европейски първенства в различните възрастови групи.

Красен Кралев обяви, че вече е избран изпълнител за изграждането на физкултурен салон в Професионалната гимназия по туризъм “Иван Павлов”.

Съоръжението ще бъде на стойност 860 000 лв. Кралев заяви, че се очаква пускането на обществена поръчка за избор на изпълнител за реконструкцията на закритата лекоатлетическа писта в града. Стойността на проекта е 163 000 лв.

Спортният министър и народният представител Пламен Нунев посетиха и специализираната зала за силова подготовка на хора с увреждания, която е изградена благодарение на усилията на Светослав Самуилов.

Красен Кралев пое ангажимент ММС да финансира изграждането на рампа на стойност 25 000 лв., която да направи по-лесен достъпа за хора в неравностойно положение.

Кобрата: Ще направим боксов спектакъл

Кубрат е в най-добрата си форма, каза треньорът Ули Вегнер

Съперникът на Тервел се закани да го бие

Чакани здрав сблъсък, каза по-малкият брат Пулев

Кубрат Пулев все пак ще се бие за световната титла!

Вижте кога

Олимпийска медалистка от Иран ще се бие за България в Париж

Вижте коя е тя

Багата се завръща в ММА, влиза в битка за 1 млн. долара

В Сан Антонио ще се бие и Дакота Дичева

Тервел уверен: В добра форма съм

Всеки един от нас пише някаква история, призна боксьорът

Кобрата: Правя и невъзможното мачът с Чар да е у нас

Искахме да представим и България по най-хубавия начин, обяви боксьорът

Хавиер Ибанес ще боксира за титлата в Нощта на шампионите на ИБА

Българският национал ще се изправи срещу местната звезда Хосе Килес в „Мадрид Арена“

Пълен комплект медали от ЕК за Надие Жаафар

След сребро на турнира по джудо за кадетки в Словакия

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки