В ТОРИНО: Барса не даде шанс на Юве, отмениха три гола на Мората (ВИДЕО)

Каталунците се скъсаха да пропускат, Дембеле и Меси се разписаха

В ТОРИНО: Барса не даде шанс на Юве, отмениха три гола на Мората (ВИДЕО)
Барселона спечели с 2:0 гостуването си на Ювентус от Шампионската лига. Каталунците оглавиха еднолично класирането в група "G" с шест точки от два мача. "Бианконерите" са втори с победа и загуба.
 
Осман Дембеле и Меси вкараха головете за успеха на гостите. Дългоочакваното шоу не се състоя. Тимът на Роналд Куман тотално надигра съперника и пропусна още куп положение пред вратата на Юве. Алваро Мората пък на три пъти праща топката в мрежата на каталунците. Всички тези попадения обаче бяха отменени заради засади. Проблем за домакините се оказа и отсъствието на звездата им Кристиано Роналдо който е заразен с коронавирус.
 
Доброто начало на Барса доведе до удар в гредата на Гризман още във във втората минута. Войчех Шчесни отрази удара на Миралем Пянич, но топката попадна в Гризман, чийто шут се отби в десния страничен стълб на вратата на домакините.
 
Натискът на каталунците даде резултат в 14-ата минута, коягото резултатът беше открит. Лионел Меси пусна превъзходен диагонален пас към Усман Дембеле. Крилото на Барса излъга двама играчи на Юве, нагласи си топката на десния крак и стреля. Ударът му рикошира в крака на Киеза и влетя във вратата на Шчесни.
 
Малко след това Алваро Мората се откъсна зад защитата на италианците и стреля, но Нето спаси. Все пак Мората отново стигна до топката и я довкара, но при повторенията се видя, че испанецът е бил в и попадението бе отменено. След половин час игра Мората отново вкара гол, който бе отменен заради засада.
 
В 36-ата минута Дембеле не намери пролука към вратата и върна назад за Гризман, който се поколеба дали да стреля или подава и пропиля отличното положение.
 
Мората за трети път прати топката в в мрежата на Барселона в 56-ата минута. Той обаче отново беше в засада и след намесата на ВАР резултатът остана 0:1. Шест след това Меси стреля покрай вратата на домакините. Каталунците продължиха oда пропускат Фати и Гризман се разминаха с гола, като последният изпусна най-чистото положение. Той получи подаване от Меси и стреля от наказателното поле, но ударът му мина встрани.
 
В 85-ата минута "бианконерите" дори останаха с човек по-малко на терена, след като втори жълт и съответно червен картон поучи Мерих Демирал.
 
В 90-ата минута реферът отсъди дузпа за Барса, след като Бернардески фаулира Ансу Фати в наказателното поле на Юве. Меси пък не сгреши от бялата точка, матирайки Шчесни за 2:0.
 
 
 
ЮВЕНТУС - БАРСЕЛОНА 0:2
0:1 Дембеле (13)
0:2 Меси (90)
 
 
СТАРТОВИ СЪСТАВИ
 
ЮВЕНТУС: Шчесни, Данило, Мората, Дибала, Данило, Куадрадо, Бонучи, Киеза, Рабио, Мерих Демирал, Бентанкур, Кулушевски​
 
БАРСЕЛОНА: Нето, Араухо, Гризман, Пянич, Меси, У. Дембеле, Лангле, Педри, Жорди Алба, Сержи Роберто, Френки де Йонг
 
Алваро Мората отново се връща в Ювентус?

Испанецът може да бъде напусне Атлетико Мадрид през лятото

Голов рекорд във Висшата лига беше счупен

Доскорошното върхово постижение беше 1084 гола

Барса още се чуди за Серхи Роберто

Вижте подробности

Анчелоти приветства решението на Шави

„Струва ми се правилно, той върши добра работа и познава добре Барселона“

Карагър съветва Ливърпул да помисли за Нунес

Вижте подробности

Рио Фърдинанд каза от какво зависи бъдещето на Тен Хаг

Вижте какво заяви легендата на Манчестър Юнайтед

Президентът на ПСЖ отново скочи срещу Суперлигата

"Попитах президента на Барселона кога ще се откажат от тази глупава идея"

Шави: За 3 минути се разбрахме да остана

Вижте какво заяви треньорът на Барселона

Пеп: Де Дзерби върши изключителна работа в Брайтън

"Те имаха доста проблеми и важни футболисти бяха продадени"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки