ГОЛЯМ ШАМАР ЗА ХЕРО! Арда дойде, видя и победи Берое (ВИДЕО+СНИМКИ)

Спас Делев "избухна", вкара единствения гол в 56-та минута

ГОЛЯМ ШАМАР ЗА ХЕРО! Арда дойде, видя и победи Берое (ВИДЕО+СНИМКИ)
Арда спечели с 1:0 гостуването си на Берое от 11-ия кръг на efbet Лига. Тимът от Кърджали победи със същия резултат в Стара Загора и през миналия сезон. Тогава се разписа Ради Василев, сега попадението отбеляза Спас Делев. Загубата попречи на домакините да излязат поне временно на второ място в класирането. Арда пък измести ЦСКА от петата позиция. "Червените" обаче са с мач по-малко. Утре те приемат Царско село.
 
През първата част попадение не падна. Футболистите на Димитър Димитров - Херо имаха териториално превъзходство. Гостите от своя страна също имаха няколко опасни слизания към вратата, но също не намериха път към гола.
 
В шестата минута Коконов получи отличен пас в наказателното поле на Берое, но беше добре затворен от бранител на домакините. Три след това Матеус Леони стреля извън наказателното поле, но безкрайно неточно.
 
 
В 12-ата удар на Еривалдо беше спрян от защитник на Арда, който изчисти в корнер. Последваха опити на Фал и Кукула да застрашат  вратата на Караджов, но без успех. Домакините пък имаха претенции за игра с ръка в наказателното поле на Ганев след центриране от корнер в 35-ата минута, но съдията прецени, че нарушение няма. В 41-ата Кукула се извиси над бранителите на гостите и стреля добре с глава, топката обаче мина встрани от целта.
 
Седем минути след почивката удар на Макоута облиза  страничния на вратата на Караджов, след като топката се отклони в бранител на гостите. В 56-ата Спас Делев откри резултата след отлична асистенция на Ковачев.
 
 
Малко след това нисичкият нападател можеше да отбележи втори гол. Той отправи техничен изстрел, който мина малко над горната греда. Пред другата врата домакините за втори път в мача поискаха дузпа. Топката срещна ръката на Милен Стоев, но съдията прецени, че контактът е осъществен от прекалено близо и даде знак играта да продължи.
 
Гостите от Кърджали продължиха да бъдат по-опасният тим и в 64-ата минута Крум Стоянов забрави за Петко Ганев при центриране, и футболистът на Арда отправи удар с глава, който обаче се отби в сглобката.
 
В следващите минути Берое пробва да упражни натиск, но непрекъснатите центрирания от корнери и свободни удари не дадоха резултат.
 
 
 
БЕРОЕ - АРДА 0:1
Спас Делев (56)
 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ 

 

БЕРОЕ: 33. Генадий Ганев, 5. Теди Мезаг, 9. Кукула, 10. Гаюс Макоута, 11. Алиун Фал, 18. Илиас Хасани, 22. Октавио, 25. Георги Ангелов, 27. Крум Стоянов, 29. Еривалдо, 73. Иван Минчев

 

АРДА: 12. Иван Караджов, 8. Милен Желев, 25. Матеус Леони, 5. Петко Ганев, 24. Ребин Сулака, 80. Лъчезар Котев, 27. Емил Мартинов, 33. Иван Тилев, 17. Иван Коконов, 10. Светослав Ковачев, 9. Спас Делев

Светльо Петров: Трудно е, но ще продължа да се боря

"Надежда имаме, но каквото и да говорим сега, това са празни приказки"

Николай Костов определи групата за Славия

Николай Михайлов се завръща в списъка

Костадин Димитров подписва довогорите за довършването на стадионите на Локо Пд и Ботев Пд

Добри новини за двата големи отбора на Пловдив

Съдия притесни Черно море преди мача под тепетата

Валентин Железов ще свири срещата на "Колежа"

Ас на Витоша (Бистрица) е обект на интерес от професионални клубове

Николай Замфиров има 3 гола в петте си изиграни мача за "тигрите" до момента

Пьотровски донесе 180 000 евро в касата на Лудогорец

Звездата на разградчани ще участва на Евро 2024 това лято

Деветият в Полша си хареса Турицов

Защитникът на ЦСКА е почти сигурно напускащ след края на сезона

Левски иска да продължи положителната серия при домакинството на Славия

"Сините" приемат столичния си съперник на "Герена" от 19:00ч.

Етър и Пирин рестартират шампионата с важен мач

Сблъсъскът в Благоевград започва в 14:00ч.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки