Стоичков: Сменям „Златната обувка“ за световна титла на Меси

"Естествено, че се радвах, че Лео остана в Барселона"

Стоичков: Сменям „Златната обувка“ за световна титла на Меси

Легендата на българския футбол Христо Стоичков направи любопитен коментар за звездата на Барселона и Аржентина Лионел Меси.

В интервю за вестник „Мундо Депортиво“ Камата сподели, че е готов да замени своята „Златната обувка“ за световна титла на нападателя на каталунците.

Стоичков също така говори и за книгата си "Историята", както и любопитни случки с настоящия треньор на Барселона и бивш негов съотборник Роналд Куман.

"Естествено, че се радвах, че Меси остана в Барселона. Мисля, че ще завърши кариерата си тук, но винаги има едно „но“. Аз искам това да се случи, но не съм в неговите мисли. Трябва да го пазим и да го обичаме. Жалко, че сега няма публика, за да покаже обичта си към него. Аз лично бих заменил моята „Златната обувка“ за световна купа на Меси".

"В книгата има много забавни истории. Искате да ви разкажа някоя с Роналд Куман? Ето ви две. След спечелената европейска купа на „Уембли“ бяхме във ваканция и се срещнахме с Роналд на един светофар. Слязохме от колите и се прегърнахме. Хората ни разпознаха и също започнаха да излизат от колите си и да ни аплодират. Другата е от реклама преди Мондиал 1994. Тогава попитаха сина на Роналд – Тим, кой е най-добрият. Той отговори: „Христо Стоичков“. Това е, защото аз съм нападател. Книгата е пълна с любопитни истории".

"Роналд е ученик на Кройф, нека почива в мир Йохан. Той знае какво прави. Всяка седмица си говорим или пишем с Роналд. Нашето приятелство не се купува с пари. Имали сме нашите разправии, защото всеки е искал да спечели. С всеки се случва, ние си оставаме приятели“, довери той.

„И при Куман, както и при Кройф, владението на топката е важно, както и високата преса. Няма да откриваме тепърва как да играят Пике, Меси, Бускетс, Алба или Гризман, който е световен шампион. Младите трябва да слушат съветите на по-опитните. Педри и Ансу Фати имат страхотни качества. Трябва да покажат и характер за израстване", разказа Стоичков.

Окончателно! Алфонсо си тръгва от Байерн

Защитникът отказва да преподпише

Испания и Бразилия с шоу на "Бернабеу"(ВИДЕО)

Мадрид видя класата на новото бижу Ендрик

Левандовски има мегаоферта от Саудитска Арабия

Предлагат му по 100 милиона евро годишно

Атлетико (Мадрид) не е готов да плати исканата от Юнайтед цена за Грийнууд

22-годишният футболист се представя силно за Хетафе

Барса готви продажба на Рафиня, иска поне 100 млн. евро за него

Крилото може да смени клубабар

Манчестър Юнайтед постави цена на Грийнууд

Вижте колко искат за него "червените дяволи"

Официално потвърдено: От Барса са отказали 200 млн. евро за Ламин Ямал

Това призна президентът на отбора Жоан Лапорта

Решено! Барса иска да задържи Кансело и Феликс за постоянно

И двамата са под наем при каталунците

Лапорта: Очакваме Фати да се върне в Барселона, такова е споразумението с Брайтън

Президентът на каталунците даде информация около младия талант

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки