Сензациите в пресата: 250 000 евро се решават в мача с Ирландия

Черно море остана без вратари за Ботев (Враца); Още 60 000 лв са нужни за спасението на Ботев (Пд)

Сензациите в пресата: 250 000 евро се решават в мача с Ирландия

Водещите теми в спортния печат от днес, вторник, 17 ноември 2020 година:

 
"България Днес": Е250 000 се решават с Ирландия
 
Освен за престиж мачът на футболните ни национали срещу съставана Ирландия от турнира Лига на нациите е и за 250 000 евро, показва справка на УЕФА.
„Лъвовете“ гостуват на ирландците на стадион „Авива“ от 21.45 наше време в последния си двубой от Група 4 на Лига „В“.
Отборът, воденот селекционера Георги Дерменджиев, е последен в класирането със само една точка след равенство и четири загуби при голова разлика 2:7. Ирландците имат две точки от два равни мача в групата и са предпоследни. Уелс е начело с 13 пункта, следван от Финландия с 12.
Без да се броят приходите от телевизионни и рекламни права, участниците в Лига „В“, в която е и отборът на България, получават по 750 000 евро.
Но ако останем последни и изпаднем в по-долната Лига "С", където приходите от евроцентралата към БФС ще са 500 000 евро.
Всеки тим от Лига „А“ получава по 1.5 млн. евро, тези от Лига „В по 1 милион. Отборите от Лига „С“ взимат по 760 000, а участниците в Лига „D“ - по 500 000. Победителят във всяка от четирите групи на дадена лига удвоява парите си от УЕФА. Шампионът в Лигата на нациите ще вземе 4,5 млн., неговият подгласник ще получи 3,5 млн. Отборът, заел трето място, ще бъде възнаграден с 2.5 милиона евро, а четвъртият ще получи 1,5 млн.
 
"Тема спорт": Черно море остана без вратари за Ботев (Враца)
 
Черно море остана без първите си два избора под рамката за домакинството на Ботев (Враца) в неделя. Титулярят Георги Георгиев и резервата му Иван Дюлгеров са с положителни тестове за коронавирус. Вратарите ги дадоха покрай мачовете на националните отбори. Георгиев трябваше да замени Николай Михайлов, но след положителни изследвания, преди да отиде на лагера в Бояна, отпадна. Вчера от БФС обявиха, че и Дюлгеров е с коронавирус и ще бъде поставен под карантина.
Така старши треньорът на варненци Илиан Илиев ще разчита на третия си страж - Иван Дичевски. Той все още няма мач този сезон. Дичевски дебютира за мъжете през пролетта на 2019 година. За негова резерва ще бъде взет някой от юношите на тима.
Интересното е, че Георгиев пази в контролата със Созопол по време на паузата за националните отбори само ден преди да стане ясно, че е повикан за мачовете на "трикольорите" с Финландия и Ейре.
 
"Мач Телеграф": Още 60 000 лв са нужни за спасението на Ботев (Пд)
 
59 113 лева са необходими, за да завърши успешно кампанията "Да живее Ботев Пловдив", която цели да спаси клуба от фалит. През миналия месец от от Сдружение "ПФК Ботев“ обявиха, че крайният срок за събирането на средствата е до средата на ноември. 
Крайната цел са 564 870 лева, с които да бъде изкупен дългът към фирма "Рент Мениджмънт", който е 26 млн. лева.
До момента от инициативи и дарителски кампании са събрани 463 867, 12 лева, показва актуалната справка. За уточнение е, че "Клуб на привържениците на Ботев Пловдив" вече реши средствата, набрани в кампанията "Кауза Колежа", в размер на 41 890 лева, също да бъдат преведи към "Да живее Ботев Пловдив". 
 
Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

Бойко Борисов и Витоша на полуфинал

"Тигрите" разбиха ФК Кюстендил с 3:0

ПРИЗНАНИЕ: Шефът на УЕФА се срещна с Георги Иванов в Нион

Вижте подробности

Лудогорец разби Хебър и вече мисли за финала (ВИДЕО)

Рик Джонатан вкара 2, а Недялков се завърна при 4:0 в Разград

Тържествата за юбилея започнаха с поднасяне на цветя пред паметната плоча на Етър

Бончо Генчев припомни, че "виолетовата" школа е дала на България много големи футболисти

Ники Михайлов и Живко Миланов минаха изпити на "Герена"

На двамата им предстои дипломиране в Национална спортна академия "Васил Левски"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки