С БАТЕ ГОШО СВЪРШИХМЕ ЛОШО! България изпадна от група B в Лигата на Нациите (СНИМКИ)

Националите показаха живец срещу Ирландия в Дъблин, но беше твърде късно - 0:0

С БАТЕ ГОШО СВЪРШИХМЕ ЛОШО! България изпадна от група B в Лигата на Нациите (СНИМКИ)

Националният отбор на България завърши наравно 0:0 при гостуването си на Ирландия в последния си мач в лига В от Лигата на Нациите.

Точката не беше достатъчна за четата на Георги Дерменджиев да избяга от последното място в група 4 и догодина ще играем в по-ниската лига С, където са по-непретенциозни отбори.

България завърши участието си в тазгодишното издание на Лигата на Нациите с едва две точки. 

Нашият национален отбор стартира солидно срещата в Дъблин и имахме шанс да открием резултата след само 62 секунди. Сисиньо бе изведен вляво и сви топката за Галин Иванов, който шутира, но топката се отби в гърба на Хорган. Последва центриране от Спас Делев, но защитата на Ирландия рагзгадаха ситуацията добре. Четвърт час след началото българите наложиха отново натиск, а центриране на Страхил Попов отдясно бе спряно от Роби Брейди, за да не стигне топката до Краев.

Ирландците за малко да открият резултата, след като Ронън Къртис открадна вдясно на наказателното поле на България и центрира към Джеймс Колинс, чийто удар обаче бе отклонен от Кристиян Малинов. На далечната греда пък Джеймс Колинс се опита да стигне топката, но вместо това се удари в страничния стълб на Луков.  Малко по-рано Манинг влезе брутално в краката на Спас Делев с бутонките напред и всички очакваха да потегли към съблекалните рано в мача, но съдията го пожали и му показа само жълт картон за грубото нарушение.

В 23-ата минута домакинтие допуснаха груба грешка при изнасянето на топката чрез Ошей. Топката бе открадната от Александър Цветков, като халфът стреля, но ударът му беше блокиран.

След 27 минути игра се видя още една грешка при изнасяне на топката от ирландците. Краев се пребори и подаде към Митко Илиев, който влезе напред и стреля зад границата на наказателното поле, но Дарън Рандолф спаси удара. 

В 32-ата минута Краев не успя да противодейства на Дъфи след центриране, но ударътна капитана на Ирландия бе аут. Миг по-късно Галин Иванов бе изведен страхотно в наказателното поле на Ирландия, но нескопосаното му повеждане на топката позволи на Манинг да го маркира, а Рандолф излезе и хвана топката.

След 35 минути игра Кристиян Димитров хубаво насочи топката след центриране от корнер, но топката отиде над напречната греда на Рандолф.

Минута по-късно Роби Брейди центрира от свободен удар, а целият куп от играчи в полето ни никой не игра с топката, която тупна, но Луков внимаваше и боксира встрани. В 39-ата Джеймс Колинс бе намерен перфектно в наказателното ни поле, но нападателят на "детелините" не натисна топката с глава и Луков би аут.

Втората част стартира с положение за домакините. Ошей центрира отдясно след добро разиграване, но ударът на Колинс беше неточен. Шест минути след сигнала на белгийския рефер за втората част Манинг центрира силно отляво, но подаването се превърна в удар, но Луков бе концентриран и спаси. В 54-ата минута Ирландия стигна до най-опасносто си положение. Ошей центрира отдясно за Колинс, който изпревари Кристиян Димитров и стреля от движение с десния си крак, но за наше щастие тя не намери вратата на българския вратар. Секунди по-късно българите позволиха на ирландците да направят бързо нападение след наша грешка. Джейсън Найт продължи топката за Ронан Къртис, който остана "очи в очи" с родния вратар и прати топката високо над напречната греда на вратата, пазена от Луков.

След час игра ирландски бранител изби топката с глава в наказателното си поле, а Краев шутира от воле, но безкрайно неточно. Пет по-късно Александър Цветков шутира мощно от средна дистанция, но Шейн Дъфи самопожертвователно сложи тялото си на пътя на топката и имаше корнер за нас. След него Кристиян Димитров бе оставен непокрит, а Дъфи отклони с глава, но от няколко метра бранителят на Хайдук Сплит не вкара гол. При следващия корнер Краев игра с глава, но много лошо и опасността приключи.

В 68-ата минута Роби Брейди пое вдясно в нашата половина и влезе навътре, след което отправи топовен изстрел с левия крак. Луков "застина" пред голлинията си, а топката се отби в напречната му греда. Четвърт час преди края резервата Карагарен опропасти действията на Димитър Илиев, който превзе голяма територия от терена с пробив, но пасът на Карагарен бе ужасен и ирландската отбрана се справи.

Късметът ни спаси в 80-ата минута, когато Колинс и Найт не успяха да засекат центриране от Хърихейн, след като Кристиян Димитров не изчисти топката и в крайна сметка тя отиде в корнер. След него обаче Димитър Илиев изби напред и българите предотвратиха опасността пред Луков.

След победата си над Финландия в другия мач Уелс спечели групата ни с 16 точки, втори са скандинавците с 12, трети остана Ирландия с 3 и ние с два пункта.

 

Ирландия - България 0:0

Стартови състави:

Ирландия: Дарън Рандолф, Райън Манинг, Шейн Дъфи, Конър Хърихейн, Дарил Хорган, Джеймс Колинс, Роби Брейди, Ронан Къртис, Кевин Лонг, Джейсън Найт, Дара Ошей

България: Мартин Луков, Страхил Попов, Георги Ангелов, Кристиян Димитров, Сисиньо , Александър Цветков, Кристиян Малинов, Спас Делев, Галин Иванов, Димитър Илиев, Божидар Краев



90+5 - Край на мача. Ирландия и България завършиха наравно 0:0

90 - Пет минути добавено време

80 - Колинс се размина на сантиметри да засече топката в мрежата на Луков от метър!

68 - Роби Брейди получи топката пред нашата врата и стреля силно, но напречната греда го лиши от гола!

66 - Цветков имаше пространство да стреля от дистанция и отправи добър изстрел, но отново бранител на домакините блокира

60 - Краев се опита от воле да прати топката в мрежата на Рандолф, но неуспешен опит

55 - Какъв пропуск на ирландците! Къртис получи топката на чиста позиция в наказателното поле, но прати топката високо над Луков

51 - Центриране на Спас Делев отдясно, но няма кой да засече в наказателното на Ирландия

46 - Начало на втората част в Ирландия

45 - Kрай на първото полувреме

37 - Топката минава през куп играчи в наказателното на България и Луков я видя в последния момент, но успя да я спаси

32 - Галин Иванов получи в наказателното поле на скорост, но първото му докосване беше много лошо и подари топката на Рандолф

28 - Жълт картон за Сисиньо

27 - Димитър Илиев получи топката след грешка на ирландците, стигна до границата на наказателното поле и стреля, но бранителите в зелено омекотиха удара

21 - Maнинг влезе брутално в краката на Спас Делев, но съдията го помилва само с жълт картон. Ирландците трябва да са щастливи, че остават с 11 човека на терена

17 - Къртис получи топката лесно в наказателното поле и стреля, кълбото се вдигна във въздуха и застраши Луков, но за щастие никой не засече във вратата на България

11 - Лонг получава първия жълт картон в мача след грубо влизане в краката на Димитър Илиев

2 - Отличен шанс пред нашия отбор. Димитър Илиев изведе отлично Сисиньо в коридор отляво, той върна към Краев, който стреля веднага, но защитник на домакините блокира удара

1 - Начало на мача в Дъблин
 

 

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

Интерес от чужбина към Пламен Андреев

Стражът на Левски може да потегли към Западна Европа след края на сезона

Лудогорец към Неделев: Не се предавай!

Вижте посланието към футболиста

Александър Димитров: Илиан Илиев е много голяма личност

"Момчетата работиха много за тази победа", каза селекционерът на младежкия национален отбор

Oксер продължава да следи Марин Петков

Младежкият национал показва отлична форма през 2024 година

Левски ще разчита на Охене за Славия

Митков и Фабио Лима се очакват да са на линия за мача с Черно море

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки