Иван Колев за националите: Не може с части на Жигула да направиш Ферари

"Навремето Симони ми каза: Ако имахме българските деца тук, в Италия, щяхме да сме световни и европейски шампиони всеки път"

Иван Колев за националите: Не може с части на Жигула да направиш Ферари

Треньорът на Локомотив (София) Иван Колев бе гост в Актуално студио "Дерби" и коментира не само шансовете на отбора си за влизане в елита, но и развитието на българския футбол. 

 
"За състоянитето на българския футбол всички имаме вина, като минем през всички нива. В други страни знаят какво да правят с децата си. Няма да забравя навремето как Луиджи Симони доведе един негов човек, който стана методист на ЦСКА. След време бях на гости на Анкона, където бяха Симони и въпросният методист. Тогава той ми каза: Ако имахме българските деца тук, в Италия, щяхме да сме световни и европейски шампиони всеки път. Като по-малки сте по-добри от нас, постепенно се изравняваме и преди мъжкия футбол ви изпреварваме. Всичко е резултат от начина на работа.
 
Без силни футболисти в националния отбор няма как да стане. Не може с части на Жигула да направиш Ферари. Ясно е, че от известно време нямаме футболисти, които да са оценени на средно европейско ниво", заяви Колев.
 
Според него всеки коментар дали Локомотив ще се завърне в елита може да се окаже глупав.  
 
"Всеки мач е един тест и показва може ли да мислим за влизане. Имаме много работа за вършене и всеки коментар в определен момент може да се окаже глупав. Важното е как се подготвяме за представянето. Публиката на Локомотив е впечатляваща. Няма мач където да нямаме фенове. Подкрепата им е много сериозна. Отборът се научи да работи добре и в двете фази на играта. Все още има неща, които трябва да подобрим. Ние се опитваме да балансираме двете фази", каза още Колев.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки