Черно море и Ботев (Враца) с куп проблеми за сблъсъка днес

Неволи в ариергарда за Илиан Илиев, двама държат Сухия в шах

Черно море и Ботев (Враца) с куп проблеми за сблъсъка днес

Тежка задача преди срещата с Ботев (Враца) стои пред треньора на Черно море Илиан Илиев.

„Моряците“ трябва задължително да спечелят трите точки, ако не искат да изостанат в борбата за първата шестица, но трябва да го направят на фона на сериозна кадрова криза, сполетяла състава.

Наставникът трябва да нареди боеспособна формация в отсъствието на цели 8 играчи, които отпаднаха от групата за мача.

Заразени с коронавирус са двамата вратари Георги Георгиев и Иван Дюлгеров, както и Дани Кики.

От различни контузии пък страдат Стефан Станчев, Мирослав Енчев, Влатко Дробаров, Родриго Енрике и Исмаил Иса.

Така на вратата на варненци ще застане 19-годишният Иван Дичевски, който до този момент има 2 мача в професионалната си кариера.

Последната му изява в Първа лига беше в края на юни у дома срещу Етър (2:2). Негова резерва пък ще бъде Стефан Петков от школата на клуба.

Големи са проблемите и в центъра на защитата. Заради отсъствието на Станчев, Енчев и Дробаров, на практика единствената опция пред Илиан Илиев за партньор на капитана Даниел Димов е Емил Янчев.

Номинално 21-годишният футболист е вътрешен полузащитник, но позицията на централен бранител не му е чужда. По-добре стоят нещата за Черно море в средата на терена, където изборът на треньора е по-съществен.

В центъра на халфовата линия ще играят Стефан Велев и Васил Панайотов, а пред тях в ролята на плеймейкър ще влезе Илиан Илиев-младши.

Двата фланга на моряците в предни позиции ще имат изцяло португалски облик в лицето на Родриго Вилела и Леандро Андраде, а голмайсторът Матиас Курьор ще действа на върха на атаката в търсене на поредните си попадения през този сезон.

Въпреки всички проблеми, на "Тича" не могат да си позволят да не победят в трета поредна среща, ако не искат да си направят доста трудна целта, която са си поставили. В момента Черно море изостава на 3 точки от Арда и Берое, които обаче имат и по мач по-малко.

Междувременно двама титуляри до последно ще държат в шах старши треньора на Ботев (Враца) Антони Здравков за днешното гостуване. Това са офанзивните футболисти и основни фигури в състава - Даниел Генов и Петър Атанасов.

Те са с контузии, но тръгнаха с отбора за Варна, а Сухия се надява, че ще са готови, защото в противен случай положението за врачани става доста сложно. Аут заради контузия е капитанът и основен нападател Валери Домовчийски. Той наскоро хвърли ботуша, който му помагаше за по-бързо възстановяване.

С коронавирус е титулярният вратар Красимир Костов, докато стълбът в отбраната Венцислав Керчев е наказан. Той бе изгонен при разгрома с 5:1 над Арда на 2 ноември.

След това обаче мачът на врачани със Славия бе отложен заради многото заразени при столичани и така бранителят не можа да изтърпи санкцията си.

След контузия се връща опитният Христо Златински, но той все още не е готов на сто процента и почти сигурно ще остане резерва.

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

Костов избра дясното крило за ЦСКА

Вижте подробности

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки