ИЗНЕНАДА! Даске от Левски обяви, че Трета лига на Франция е по-силна физически от родния елит

Французинът от състава на "сините" няма особено високо ниво за родния шампионат на базата на неговите сравнения

ИЗНЕНАДА! Даске от Левски обяви, че Трета лига на Франция е по-силна физически от родния елит

Преди да премине в Левски през лятото, 26-годишният Тома Даске бе един от едва петимата играчи на Льо Ман, които спечелиха три поредни промоции от пета до втора дивизия на Франция. Защитникът, който напоследък е ползван като опорен халф от "синия" щаб, даде интервю пред онлайн блога #FACEAUMUCISTE в което коментира трансфера си и първите 4 месеца, откакто е в София.

"Всичко е наред, вече мога да кажа няколко думи на български (изговаря "здравейте"). Как върви животът? Всичко е добре, в началото стана много бързо, защото пристигнах в сряда вечерта, в петък направих първа тренировка и още в понеделник бях хвърлен титуляр в първия кръг на първенството. Играхме срещу Берое. Лошото е, че згубихме, но в индивидуален план мина добре, имайки предвид, че не бях играл от месец март. А и Берое е добър отбор тук, в който между другото, също са събрали много френскоговорящи футболисти", казва Даске.

С предишния си отбор той тъкмо бе изпаднал от Лига 2 на Франция, но напусна, за да се озове в елитен шампионат като нашия. "Раздялата с Льо Ман в кавички не бе добра, но не бе и лоша. Просто почувствах, че е дошъл момнтът да си тръгна. Когато казах на президента, че напускам. все още нямах нищо ново на хоризонта. Не съм си тръгнал заради готова оферта от друг клуб, просто смисълът бе в нуждата да сменя обстановката. Видя се, че не съм излъгал, защото подписах чак през август. Беше труден период, не мога да лъжа, но бях търпелив. След локдауна трябваше да чакам няколко месеца. С агента, който уреди трансфера, започнахме да говорим през май и се чувахме от време на време. Обсъждахме, че има контакт с този отбор или онзи, но нищо конкретно. Накрая всичко стана за една седмица", споделия Даске.

"Познавах малко Левски. Както всеки обикновен фен, бях чувал за 2-3 български големи клуба, но няма да лъжа - като цяло не познавах изобщо нивото на шампионата. Гледах малко и града. Все пак това е столицата. Тук има всичко, което трябва. В Левски сме четирима чужденци, но само аз съм франкофон. Има един ганаец, един нидерландец, един бразилец и аз. Говори се на два езика - английски и български. Тукашните момчета си имат свои навици, свой език, а аз все още не мога да провеждам разговор и не разбирам нищо. Но всички знаят английски, така че това е добре".

"Лига 2 е по-силна физически от българското първенство, дори и Трета дивизия на Франция (Насионал), но зависи от съперника... За последно играхме срещу Лудогорец, който е много голям отбор и играе в Лига Европа", коментира Даске.

"Не сме добре класирани, стартът на сезона бе смесен. Когато не биеш, няма как да вървиш напред. Пет кръга нямаме победа... Третият и четвъртият в класирането не са далеч, но е вярно, че първите един-два отбора се откъснаха", добавя 26-годишният футболист, който е свикнал да бъде боксова круша. С Льо Ман той завърши предпоследен в Лига 2 на Франция през миналия сезон. 

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

Интерес от чужбина към Пламен Андреев

Стражът на Левски може да потегли към Западна Европа след края на сезона

Лудогорец към Неделев: Не се предавай!

Вижте посланието към футболиста

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки