Сензациите в пресата: ЦСКА гласи трансфер на Бусато, на "Армията" търсят партньор на Соу и сред крилата

„Сините“ тестват Ники Михайлов и Роберта, Черно море вдига Исмаил Иса за Славия и още…

Сензациите в пресата: ЦСКА гласи трансфер на Бусато, на "Армията" търсят партньор на Соу и сред крилата

Сензациите в пресата днес, вторник, 24.11.2020 година:

„Меридиан мач“: Гласят трансфер и на Бусато

Вратарят Густаво Бусато може да попадне в списъка на напускащите ЦСКА през зимния трансферен прозорец. Бразилецът не бе особено убедителен в мачовете от началото, въпреки че се отличи в важни спасявания на дузпи, включително и срещу БАТЕ Борисов по пътя към групите в Лига Европа. Бруно Акрапович и треньорът на вратарите Ивайло Иванов са готови да наложат трайно под рамката Димитър Евтимов. Няма да е изненада, ако през зимата му бъде привлечен конкурент от нашето първенство. Вече дори има набелязани няколко варианта. Бусато дойде в България от долните дивизии на Бразилия и ЦСКА определено е най-силният отбор, за който е играл в кариерата си. Преди няколко дни „червените“ опровергаха появилите се информации, че стражът също е дал позитивен резултат на тест за COVID-19.

„Тема спорт“: Тестват Ники Михайлов и Роберта

В Левски очакват към отбора да се присъединят вратарят Николай Михайлов и нападателят Роберта. Карантината на двамата изтече вчера. За да подновят тренировки обаче, те трябва да дадат отрицателни тестове за COVID-19. Вратарят бе диагностициран с коронавирус по време на лагера на националния отбор на България за контролата с Гибралтар (3:0) и двубоите от Лигата на нациите с Финландия (0:2) и Ейре (0:0). Нападателят пък даде пробата на тест, направен му от клуба. Малко по-късно от тях от селекцията на Георги Дерменджиев заради COVID -19 отпадна и Мартин Райнов. Очаква се до края на седмицата полузащитникът също да бъде на разположение на Славиша Стоянович. Треньорът се надява, че триото ще бъде в добро физическо състояние. Преди да влезе под карантина, Роберта имаше проблеми, но игра в последния мач на Левски - загубата с 0:1 при гостуването на Лудогорец в Разград.

„Меридиан мач“: Търсят партньор на Соу и сред крилата

Треньорът на ЦСКА Бруно Акрапович е решен да продължи да залага на схема на игра, при която Али Соу да има партньор на върху на атака на тима. По време на тренировките босненецът е изпробвал варианти не само с номиналния втори нападател Ахмед Ахмедов, но и с крилата, които изобилстват след активната лятна селекция. Няма да е изненада ако до Соу още срещу Йънг Бойс в четвъртък видим някой измежду Джером Синклер, Греъм Кери или Георги Йомов. Проблемът пред Акрапович е свързан с това, че все още не е имал възможност да води пълноценни тренировки с всички налични футболисти. Освен доскорошните ангажименти към различни национални отбори, кадрова кризи се обуславя и от контузиите и положителните проби при изследванията за коронавирус. Али Соу игра в предни позиции заедно с Томи Юрич в мача с Ботев (Ихтиман) за Купата, но австралиецът бе освободен от тима в края на миналата седмица.

„Тема спорт“: Черно море вдига Исмаил Иса за Славия

Лекарският щаб на Черно море най-вероятно ще успее да вдигне нападателя Исмаил Иса за домакинството на Славия. Мачът е в петък от 17:30 часа на "Тича". Таранът има контузия в кръста. Той получи травмата по време на сблъсъка с Ботев в Пловдив, който завърши 0:0. Проблемите спряха Иса за националния отбор, иначе той бе в плановете на селекционера Георги Дерменджиев за контролата с Гибралтар, както и срещите от Лигата на нациите срещу Финландия (0:2) и Ейре (0:0). След това Исмаил пропусна и домакинската победа на варненци с 2:1 над Ботев Враца. С проблеми на "Тича" са още Стефан Станчев, Родриго Енрике, Влатко Дробаров и Мирослав Енчев. Под карантина пък са вратарите Георги Георгиев и Иван Дюлгеров, както и халфът Дани Кики. Те са с положителни тестове за COVID-19. Най-вероятно триото ще пропусне и мача със Славия.
Шестима национали на Ботев отново при "канарчетата"

На "Колежа" се готвят за Черно море

ЦСКА плати над 3 млн. лева на НАП

Левски вече не фигурира след длъжниците

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки