Синклер: Разликата между ЦСКА и Йънг Бойс не е голяма, можем да ги бием

"От самото начало Акрапович беше много ясен какво иска от нас"

Синклер: Разликата между ЦСКА и Йънг Бойс не е голяма, можем да ги бием

Разликата в класите между ЦСКА и Йънг Бойс не е голяма, а "червените" имат всички шансове за добър резултат срещу швейцарския тим. Това е мнението на дошлия от Бирмингам на стадион "Българска армия" Джером Синклер.

 
"Армейците" се изправят срещу "Йънг Бойс" в четвъртък на националния стадион от 19:55 ч.
 
В последния ден на летния трансферен прозорец през 2020 г. Джером Синклер пристигна в ЦСКА със статут на футболист, оставил отпечатък в историята на Ливърпул като най-младия играч, дебютирал някога за мъжкия отбор. Той дойде под наем от Бирмингам.
 
Имах предложения и от други клубове, но не мислех изобщо за трансфер. Когато обаче от ЦСКА се свързаха с мен, ми се стори много добра възможност - голям отбор, добро първенство, очаква се от нас да печелим всички мачове, играем в Лига Европа. Говорих с познати - Диего Фабрини, Вив Соломон, Кристиано Джарета. Джарета (б.а. - бившият спортен директор на "червените") беше и първият човек, който ми се обади с предложението. Всички ми казаха много хубави неща за проекта, за невероятните фенове и за това къде искат ЦСКА да бъде", разказва той.
 
Дни след пристигането си Синклер вече е ключова фигура в отбора. Сред 11-е титуляри е във всички 3 мача на ЦСКА в Лига Европа. Стартира и в злополучното за "червените" гостуване на Йънг Бойс, загубено с 0:3. Но сега е уверен, че изходът след домакинството далеч няма да е същият.
 
"Ако влезем в мача организирани, играем, както можем, и държим инициативата, можем да спечелим. Имахме шансове и предния път, не беше сякаш голяма разлика между двата отбора, просто наши грешки им позволиха да вкарат много елементарни голове", анализира футболистът.
 
Синклер вярва, че принос за успеха ще има и новият треньор Бруно Акрапович. Той замени на поста Стамен Белчев, а до тук е водил тима само в един мач - победата с 5:0 срещу Ботев Ихтиман от 1/16-финалите в турнира за Купата на България.
 
"От самото начало беше много ясен какво иска от нас, какъв футбол иска да играем и какъв характер иска да показваме. Държи много и на дисциплина. Прилага идеите си постепенно, не иска да връхлита и да променя всичко рязко, защото знае, че това не е начинът. Бавно, но сигурно вървим към прогрес, така че съм доста развълнуван за остатъка от сезона.", оптимист е Синклер.
Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

Интерес от чужбина към Пламен Андреев

Стражът на Левски може да потегли към Западна Европа след края на сезона

Лудогорец към Неделев: Не се предавай!

Вижте посланието към футболиста

Александър Димитров: Илиан Илиев е много голяма личност

"Момчетата работиха много за тази победа", каза селекционерът на младежкия национален отбор

Oксер продължава да следи Марин Петков

Младежкият национал показва отлична форма през 2024 година

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки