Кандидат за президент на Барса: Ще върна Неймар ако спечеля изборите!

Емили Русо е готов да зарадва милионите фенове на тима

Кандидат за президент на Барса: Ще върна Неймар ако спечеля изборите!

Кандидатът за президент на Барселона Емили Русо обеща да върне Неймар на „Камп Ноу“, ако спечели изборите, които предстои да се проведат в края на януари. Той също така обяви, че ако бъде избран за президент на клуба, ще преименува стадиона на „Камп Ноу – Лео Меси“.

Русо бе част от екипа на предишния президент на Барселона Хосеп Мария Бартомеу, но през януари подаде оставка и напусна поста на вицепрезидент, който заемаше в клуба.

„Има много кандидати за президентския пост, но предполагам, че някои ще отпаднат преди самия вот. Може и да има много, но това не е важно на този етап“, коментира Русо.

„Нашият проект трябва да бъде разбран. В контакт сме с технически директори, които одобряват нашия план. Работим за привличането на топ играчи, но ще ги вземем не на висока цена. Намираме се в момент, в който на някои топ футболисти им изтичат договорите и ние трябва да се възползваме от това“, добави той.

„Завеждането на дела срещу клуба в никакъв случай не улесняват неговото завръщане. Той възнамеряваше да се върне в Барселона през миналото лято. Ние сме решени да върнем Неймар в Барселона и работим върху това. Понастоящем привличането на Неймар е неприемливо. Проучваме възможността да подпишем с него, когато договорът му с ПСЖ изтече. Следователно няма да плащаме трансферна цена. Трябва да водим преговори с набелязаните играчи. Работата трябва да се извършва с месеци.“

„Бъдещето на Меси е в неговите ръце. Договорът му приключва през юни и той може да вземе решението дали ще напусне или ще остане. Ние ще се опитаме да разговаряме с него и да постигнем споразумение. Също така трябва да му признаем за финансовата ситуация, в която клубът се намира. Меси е жива легенда. Винаги съм казвал, че връзката между Меси и Барселона е нетленна. Меси е в клуба от 13-годишна възраст.“

„При работата ни върху проекта, работихме и върху избор на треньори. Работили сме усилено, за да имаме солидна основа. Куман няма толкова богат опит, но е смел треньор. Той има ДНК-то на Барселона. С цялото ми уважение мисля, че се справя добре. Смел е.“

“Еспай Барселона е нашият приоритет и трябва да го завършим.”

“За мен е удоволствие да се представя на изборите. Вдъхновен съм от Кубала, Суарес, Кройф, Марадона, Стоичков. Те ни показват пътя. Ще обявим имената в нашия проект само, когато имаме разрешение”, каза още Русо.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки