Тен Хаг: Напускаме Шампионската лига, но не бива да съжаляваме дълго

„Получихме шанс при победа в последния мач у дома да продължим, но го пропуснахме“

Тен Хаг: Напускаме Шампионската лига, но не бива да съжаляваме дълго

За втора поредна година Аякс отпадна в груповата фаза на Шампионската лига след загубата с 0:1 от гостуващия Аталанта в последния кръг на група "Д".

"Като цяло мисля, че се защитавахме солидно. Схуурс и Мартинес се справиха изключително добре. Променихме нещата след почивката. Пуснах Промес, защото исках повече дълбочина в нашата игра. А Дейви Клаасен игра по-напред, така че имаше по-добра връзка с нападатели", каза старши треньорът на Аякс Ерик тен Хаг.

"Кампанията ни в Шампионската лига приключи. Но можем да си позволим да съжаляваме дълго, защото вече имаме нови цели. Реално тази година бяхме наясно, че заради контузиите нямаме необходимата дължина в състава, за да се борим за място на осминафиналите. Предполагахме, че реалната ни цел е да зимуваме в Лига Европа, но искахме повече. Получихме шанс при победа в последния мач у дома да продължим, но го пропуснахме. Когато обаче всички отново са здрави и на разположение, ще имаме много силен отбор", каза още той.

За клубната телевизия специалистът добави, че играчите ще получат само кратко време за размисъл, преди фокусът да премине към мача с Цволе от холандското първенство.

"Получават половин ден почивка утре. Те трябва да бъдат готови отново, защото ни очаква мач с Цволе в събота", добави Тен Хаг.

През миналия сезон Аякс продължи в Лига Европа, както и сега, но беше елиминиран още на 1/16-финалите от Хетафе.

"Ще продължим в Лига Европа. Аякс много добре знае къде може да достигне, но знаем и какво се случи миналата година. Първо ще трябва да преминем през следващия кръг", каза Тен Хаг.

Треньорът иска играчите му бързо да върнат позитивността си, за да си осигурят добър сезон.

"Научихме този урок миналата година. Това води до негативизъм, малко енергия... Положителното настроение трябва да се върне. Имаме добър сезон и това трябва да продължи срещу Цволе", добави специалистът.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки