ЛУДА ДРАМА В КЪРДЖАЛИ! Арда не се даде на Лудогорец

Зрелищно 2:2, "орлите" дръпнаха с 6 точки на ЦСКА

ЛУДА ДРАМА В КЪРДЖАЛИ! Арда не се даде на Лудогорец

Арда и Лудогорец не се победиха в отложен мач от 8-ия кръг на първенството. Срещата в Кърджали завърши 2:2. "Орлите" на два пъти повеждаха чрез Кирил Десподов (11) и Драгош Григоре (70), но Спас Делев (17) и Жуниньо (84) възстановяваха равенството. 

Така тимът Николай Киров остава непобеден у дома и с 29 точки заема 4-о място във временното класиране. Разградчани са лидери с 36 пункта. На шампионите им остава още един мач до края на полусезона - срещу Ботев (Пд) у дома в неделя.

Арда можеше да поведе още в първата минута на срещата. Спас Делев се отскубна по лявото крило след грешка в отбраната на Лудогорец и попдаде успоредно на вратата, където обаче Иван Коконов не успя да уцели топката и да застраши Пламен Илиев. 

 

В 9-ата минута на срещата Лудогорец създаде много чисто положение пред вратата на Иван Караджов. Антон Недялков бе изведен по левия фланг и върна топката към Елвис Ману, който стреля, но покрай гредата.

 

Само две минути по-късно гостите поведоха. След двойно подаване пред наказателното поле топката попадна в краката на Кирил Десподов, който излязъл очи в очи с Иван Караджов се разписа.

 

Арда изравни в 17-ата минута на срещата. Светослав Дяков сбърка в центъра на терена и подари топката на Иван Коконов. Офанзивният футболист на кърджалийци напредна и намери на скорост Спас Делев. Нападателят остана сам срещу Пламен Илиев и с точен удар в десния ъгъл на вратата матира стража на Лудогорец. 

 

Малко по-късно Каули Оливейра опита да затрудни Иван Караджов с удар от разстояние, но стражът на домакините внимаваше и улови без проблем.

 

В 30-ата минута играчите на Лудогорец имаха сериозни претенции да дузпа, след като подаване на Елвис Ману от близко разстояние се удари в ръката на Милен Стоев. Главният съдия Георги Давидов обаче прецени, че няма достатъчно предпоставки да отсъди наказателен удар и остави играта да продължи.

 

В 39-ата минута Спас Делев се озова на добра позиция в наказателното поле на Лудогорец, но ударът му по диагонала бе уловен от Пламен Илиев.

 

В началото на второто полувреме гостите бяха много близо до гол. Елвис Ману намери Клаудиу Кешеру в наказателното поле, който с пета му върна топката, но изстрелна на офанзивния футболист на Лудогорец бе отбит от Иван Караджов.

 

В 60-ата минута "орлите" създадоха много чисто положение пред Караджов. Клаудиу Кешеру изведе Каули Оливейра по лявото крило. Полузащитникът влезе в наказателното поле и след залъгващо движение центрира меко коло точката за изпълнение на дузпата, където Елвис Ману стреля с глава, но покрай гредата.

 

Арда отговори с удар на Спас Делев по диагонала, който обаче бе спасен без проблем от Пламен Илиев. В 63-ата минута Лъчезар Котев влезе в наказателното поле и опита подаване. Топката се удари в крак на защитник и затрудни максимално вратаря на разградчани, който в крайна сметка изби в корнер.

 

Лудогорец стигна до втори гол в 70-ата минута. След перфектно изпълнен ъглов удар от страна на Кирил Десподов Драгош Григоре надскочи всички в наказателното поле и с глава матира Иван Караджов.

 

В 84-ата минута домакините стигнаха до изравнително попадение. След добро центриране в наказателното поле Иван Тилев стреля с глава, като Пламен Илиев се разтегна максимално и успя да чукне топката в гредата. Тя обаче попадна точно на крака на влезлия преди минути Жуниньо, който на празна врата направи резултата 2:2.

 

Малко по-късно Лудогорец можеше да вкара трети гол. Антон Недялков нахлу по крилото и намери в наказателното поле Клаудиу Кешеру, който обаче стреля покрай вратата.

Арда - Лудогорец 2:2

0:1 Десподов (11)

1:1 Делев (11)

1:2 Григоре (70)

2:2 Жуниньо (84)

Арда: Караджов, Стоев, Желев, Делев, А. Георгиев, Коконов, Руменов, Лозев, Сулака, Леони, Мартинов

 

Лудогорец: Илиев, Недялков, Сисиньо, Сантана, Ману, Десподов, Дяков, Григоре, Кешеру, Са, Каули

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

Костов избра дясното крило за ЦСКА

Вижте подробности

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки