ЛУДА ДРАМА В КЪРДЖАЛИ! Арда не се даде на Лудогорец

Зрелищно 2:2, "орлите" дръпнаха с 6 точки на ЦСКА

ЛУДА ДРАМА В КЪРДЖАЛИ! Арда не се даде на Лудогорец

Арда и Лудогорец не се победиха в отложен мач от 8-ия кръг на първенството. Срещата в Кърджали завърши 2:2. "Орлите" на два пъти повеждаха чрез Кирил Десподов (11) и Драгош Григоре (70), но Спас Делев (17) и Жуниньо (84) възстановяваха равенството. 

Така тимът Николай Киров остава непобеден у дома и с 29 точки заема 4-о място във временното класиране. Разградчани са лидери с 36 пункта. На шампионите им остава още един мач до края на полусезона - срещу Ботев (Пд) у дома в неделя.

Арда можеше да поведе още в първата минута на срещата. Спас Делев се отскубна по лявото крило след грешка в отбраната на Лудогорец и попдаде успоредно на вратата, където обаче Иван Коконов не успя да уцели топката и да застраши Пламен Илиев. 

 

В 9-ата минута на срещата Лудогорец създаде много чисто положение пред вратата на Иван Караджов. Антон Недялков бе изведен по левия фланг и върна топката към Елвис Ману, който стреля, но покрай гредата.

 

Само две минути по-късно гостите поведоха. След двойно подаване пред наказателното поле топката попадна в краката на Кирил Десподов, който излязъл очи в очи с Иван Караджов се разписа.

 

Арда изравни в 17-ата минута на срещата. Светослав Дяков сбърка в центъра на терена и подари топката на Иван Коконов. Офанзивният футболист на кърджалийци напредна и намери на скорост Спас Делев. Нападателят остана сам срещу Пламен Илиев и с точен удар в десния ъгъл на вратата матира стража на Лудогорец. 

 

Малко по-късно Каули Оливейра опита да затрудни Иван Караджов с удар от разстояние, но стражът на домакините внимаваше и улови без проблем.

 

В 30-ата минута играчите на Лудогорец имаха сериозни претенции да дузпа, след като подаване на Елвис Ману от близко разстояние се удари в ръката на Милен Стоев. Главният съдия Георги Давидов обаче прецени, че няма достатъчно предпоставки да отсъди наказателен удар и остави играта да продължи.

 

В 39-ата минута Спас Делев се озова на добра позиция в наказателното поле на Лудогорец, но ударът му по диагонала бе уловен от Пламен Илиев.

 

В началото на второто полувреме гостите бяха много близо до гол. Елвис Ману намери Клаудиу Кешеру в наказателното поле, който с пета му върна топката, но изстрелна на офанзивния футболист на Лудогорец бе отбит от Иван Караджов.

 

В 60-ата минута "орлите" създадоха много чисто положение пред Караджов. Клаудиу Кешеру изведе Каули Оливейра по лявото крило. Полузащитникът влезе в наказателното поле и след залъгващо движение центрира меко коло точката за изпълнение на дузпата, където Елвис Ману стреля с глава, но покрай гредата.

 

Арда отговори с удар на Спас Делев по диагонала, който обаче бе спасен без проблем от Пламен Илиев. В 63-ата минута Лъчезар Котев влезе в наказателното поле и опита подаване. Топката се удари в крак на защитник и затрудни максимално вратаря на разградчани, който в крайна сметка изби в корнер.

 

Лудогорец стигна до втори гол в 70-ата минута. След перфектно изпълнен ъглов удар от страна на Кирил Десподов Драгош Григоре надскочи всички в наказателното поле и с глава матира Иван Караджов.

 

В 84-ата минута домакините стигнаха до изравнително попадение. След добро центриране в наказателното поле Иван Тилев стреля с глава, като Пламен Илиев се разтегна максимално и успя да чукне топката в гредата. Тя обаче попадна точно на крака на влезлия преди минути Жуниньо, който на празна врата направи резултата 2:2.

 

Малко по-късно Лудогорец можеше да вкара трети гол. Антон Недялков нахлу по крилото и намери в наказателното поле Клаудиу Кешеру, който обаче стреля покрай вратата.

Арда - Лудогорец 2:2

0:1 Десподов (11)

1:1 Делев (11)

1:2 Григоре (70)

2:2 Жуниньо (84)

Арда: Караджов, Стоев, Желев, Делев, А. Георгиев, Коконов, Руменов, Лозев, Сулака, Леони, Мартинов

 

Лудогорец: Илиев, Недялков, Сисиньо, Сантана, Ману, Десподов, Дяков, Григоре, Кешеру, Са, Каули

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки