Премиерът: В условия на пандемия строим зали, игрища, площадки и стадиони, за да могат хората да ги ползват

Бойко Борисов посети спортна зала и рибарското селище във Варна

Премиерът: В условия на пандемия строим зали, игрища, площадки и стадиони, за да могат хората да ги ползват
Държавата направи много за варненци през последните години, отбеляза министър-председателят Бойко Борисов, който посети новото рибарско пристанище в кв. "Аспарухово" във Варна.

Премиерът посочи, че тази изключително сериозна придобивка за Варна ще бъде от полза на рибарите, но също така ще бъде атракция и за туристите.

Пространството около пристанището също ще бъде облагородено и ще стане прекрасен парк за разходка на хората от Аспарухово. 

Кметът на Варна Иван Портних изтъкна, че сградата е многофункционална и отговаря на всички стандарти и изисквания.

Кметът акцентира върху подкрепата на държавата за изграждането на инфраструктурата в града, съобщиха от правителствената пресслужба.

Рибарското пристанище е изградено със средства по Програмата за морско дело и рибарство и съфинансиране от община Варна на обща стойност 13,4 млн. лв.

Капацитетът му е за 116 плавателни съда. В основната сграда е предвидено създаване на рибна борса - за пресен улов. Предстои ремонт на довеждащия път от бул. "Първи май" и облагородяване на прилежащите зони.

"Всичко това се прави в условията на пандемия - стадиони, игрища, зали, площадки, за да могат хората да ги ползват", заяви министър-председателят, който посети новия спортен комплекс в кв. "Владислав Варненчик" във Варна. Съоръжението е част от последно изградените инфраструктурни проекти в морската столица.

Премиерът Борисов подчерта, че страната ни има най-нисък бюджетен дефицит в Европа и управлява кризата от COVID-19 с най-либералните мерки. Бойко Борисов посочи, че от днес малките ученици влизат в класните стаи и изрази надежда заболеваемостта у нас да продължи да спада.

В новия спортен комплекс в район "Владислав Варненчик" е изградена многофункционална спортна зала с 280 места и подземен паркинг. В комплекса има футболно игрище, игрища за футбол на малки врати, за баскетбол и волейбол; два тенис корта, алея за бягане, зона за каране на ролери, фитнес на открито, детски кът, паркова зона.

Реализацията на проекта е на стойност 7,2 млн. лв. от бюджета на общината. През 2020 г. бяха завършени още два спортни комплекса във Варна  - на ул. "Студентска" и в кв. "Виница".

Благодарение на подкрепата на правителството за бизнеса чрез мярката 60/40 във Варна са запазени 10 000 работни места и са платени 22 млн. лв., стана ясно при посещението на Борисов в предприятие за електродомакински уреди във Варна.
Министър Глушков пожела успех на участниците на ЕК по кикбокс в Пловдив

„Поздравявам организаторите на това престижно спортно събитие за професионализма“

Двама директори в БФС на престижен семинар на ФИФА

Кирил Котев и Лъчезар Димов ще представят България в Ирландия

Ръководството на БФС проведе среща с клубовете от юношеските групи

Вижте подробности

Предложиха Глушков за служебен министър на младежта и спорта

Вижте подробности

В Белград: Карамаринов се срещна с президента на Сърбия

Вижте подробности

Кралев посочи виновника за нереализираните физкултурни салони

Ето какво разкри той

Всички се обединиха срещу ПП/ДБ заради некадърната стратегия за спорта

Вижте подробности

Във Франция: Службите са готови да гарантират сигурността на Олимпийските игри

Вижте какво заяви вътрешният министър на страната Жералд Дарманен

Огромно признание за българския тенис!

Президентът на ITF връчи награда на България за развитието на детско-юношеския тенис

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки