Новият треньор на Ботев (Пд): Не дойдохме просто така в България, искаме отбора в челото

„Аз съм човек, който обича да работи с млади играчи“, каза Валентич и коментира травмата на Неделев

Новият треньор на Ботев (Пд): Не дойдохме просто така в България, искаме отбора в челото

"Казвам се Азрудин Валентич. Можете да ме наричате Вали. Надявам се да имаме хубаво сътрудничество.“

Това каза новият треньор на Ботев (Пловдив) Азрудин Валентич, който днес бе представен официално в Коматево заедно със своя помощник Кристиян Тиритиело.

„Най-важно за мен е семейството, а след това е футболът. Семеен човек съм. Имам двама синове на 14 и 17 години. Идвам от Швеция, но съм роден в Югославия. Босненец съм. От 2002 година живея в Швеция. Прекарах 18 години там. През миналата година се преместих в Дания. Започнах кариерата си като треньор в Швеция“, обясни специалистът.

„Много хора биха се изненадали на преместването ми в Ботев (Пд). Бъдейки балканец, за мен решението не беше трудно. На мен ми е позната балканската енергия и любовта към футбола. Всички знаят какво се случва в Ботев (Пд), но и всички знаят какво е Ботев (Пд). Доколкото знам, Ботев е най-старият футболен клуб в България. Ако погледнем таблицата с класирането, ще кажем, че нашата основна цел е да печелим точки. Ще бъда честен - дошъл съм, за да мога заедно с футболистите да придвижим Ботев към челото на класирането.“

„Аз съм треньор, който обича да работи с млади играчи. Ако младите имат качества и енергия да печелят мачове, ще играят. За нас обаче най-важно е да печелим мачове. Не е тайна, че Неделев е голямата звезда на този клуб. Анализирахме всеки играч с Кристиан Тиритиело. Не дойдохме просто така в България. Много по-добре е, че контузията на Неделев се случи сега, а не три дни преди началото на първенството. Ще опитаме да се справим по най-добрия начин", допълни той и си спомни за своя среща с покойния вече Трифон Иванов. 

"Когато бях футболист, българските играчи бяха на много високо ниво в Европа. Мисля, че през 1994 година България игра срещу Швеция на СП за бронзов медал. Какво се случи в последните десетилетия с българския футбол? Това е повече въпрос към БФС. България като страна има много голям потенциал. Срещал съм се с покойния Трифон Иванов, когато играехме в Австрия и той ме разби. В момента най-големият проблем на България е агресивността и интензивността, защото в Европа нивото се вдигна много. Българските футболисти играят бавно."

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Левски на печалба, вижте финансовия отчет на „сините“

Ето какво пишат от „Герена“

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Официално: Ботев (Пд) иска международен съдия за реванша с ЦСКА

Вижте отовреното писмо на "жълто-черните" до БФС

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

Бойко Борисов и Витоша на полуфинал

"Тигрите" разбиха ФК Кюстендил с 3:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки