Захари Сираков обясни защо напусна Левски, треньорът разкри причините

Вижте позицията му

Захари Сираков обясни защо напусна Левски, треньорът разкри причините

 Бившият защитник на Левски и настоящ треньор в школата на Лудогорец Захари Сираков излезе с отворено писмо до медиите, в което разкри причините да напусне "Герена" през миналата година. Публикуваме написаното от легендата на Амкар (Перм):

 
"Дойдох в Лудогорец не за парите! Изписа се, че съм си тръгнал от Левски заради парите, че не са плащани заплати… Хората, които ме познават, знаят, че аз съм финансово обезпечен. Дори съм помагал със заеми на колеги да може да идват на работа. Тръгнах си, защото не видях, че ще ми се дава шанс за развитие към мъжкия футбол. Сега имаше възможност да ми се даде шанс да работя с мъжете, миналата година след като си най-добрият треньор в школата, два пъти му казвах на господин Сираков и той не ме отрази. Нито ми помогнаха за Про Лиценз, дори не ми дадоха U19 да мога да трупам точки за този лиценз.
 
Когато започнах с набор 2004 преди две години, всеки казваше "не го вземай този набор, нямало деца!" А ние още първата година спечелихме елитната група и сега вече са най добрите, но за мен не са важни  само победите и резултатите. Сега 4 момчета тренират с мъжете на Левски и имат договори, едно момче подписа с Арда (Кърджали), а са на по 16-17 години!
 
И тука да кажа, че пак ми опетняват името, че съм вземал деца в Лудогорец, сами са ме потърсели децата, които дойдоха, аз за 5 години в школата на Левски, без значение кой набор е, винаги са били шампиони!
 
За Лудогорец реших много бързо, ръководството ми дава шанс по-бързо да стигна до мъжкия футбол, помагат на треньорите да се развиват със стажове в чужбина, да ми помогнат за Про лиценз и да водя набор U19, който ще играе и в Шампионска лига и играе във "В" група освен елитната, много добре ни посрещнаха и изпълниха всичко, от което имаме нужда за работа, организацията е на много високо ниво, сега остава и ние да си свършиме нашата работа, освен успехите да развиеме и момчета за Б и А отбора!"
БФС извади отбор от София-изток

Пирдоп приключва с областната група

Шестима национали на Ботев отново при "канарчетата"

На "Колежа" се готвят за Черно море

ЦСКА плати над 3 млн. лева на НАП

Левски вече не фигурира след длъжниците

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки