Айвън Ангелов: Дойдох да помогна на Беласица да се завърне в професионалния футбол

Юношата на Левски ще опита да помогне на комитите да спечелят промоция за Втора лига

Айвън Ангелов: Дойдох да помогна на Беласица да се завърне в професионалния футбол
Айвън  Росенов Ангелов е роден на 10.01.2001 година в Ловеч. Първите си стъпки във футбола прави в ДЮШ на Литекс , където престоява до 14 годишна възраст. Негови треньори са Пламен Линков, Христо Данчев, Николай Димитров-Джаич, Иво Станев. След това продължава кариерата си в ДЮШ на Левски София при треньорите Димитър Телкийски,  Георги Тодоров, Йордан Петков, където престоява  е пет години. На 17 годишна възраст подписва първия си професионален договор със синия клуб по предложение на тогавашния шеф на школата Даниел Боримиров. За жалост не му се дава  достатъчен шанс при мъжете от страна на треньора Петър Хубчев и заменилия го по-късно Георги Тодоров. Статута на резерва не го устройва, защото чувства, че има сили за игра при мъжете и прекратява договора си по взаимно съгласие и приема офертата на Спартак Плевен, където треньор е Красимир Бислимов. Появяването на Айвън Ангелов в Петрич стана изведнъж. Това бе причина да се направи ексклузивно интервю с футболиста след като  направи няколко  тренировки с колегите си от мъжкия отбор на ОФК Беласица. 
 
-Айвън, добре дошъл в Петрич! Как стана привличането ти в ОФК Беласица?
-Бях потърсен по телефона от старши треньора на отбора Саша Симонович, който явно ме е наблюдавал, възможно е да съм бил препоръчан от някого,  не зная със сигурност. Приех впоследствие поканата за привличане  от мениджъра Георги Петров. Преди да кажа да, дойдох  на 6 януари в Петрич, Георги Петров ми показа базата, останах приятно изненадан от видяното, след това се разбрахме и за условията и си стиснахме ръцете. 
 
-Какво знаеш за отбора на Беласица,  запознат ли си с историята на този клуб и намеренията на сегашното ръководство?
-Това, което ме накара да облека фланелката на Беласица, са намеренията и амбициите за преминаване от следващото първенство във втора лига. Честно казано, с историята на клуба не съм запознат. 
 
-Как те приеха колегите?
-Бях приет радушно от всички. Направи ми впечатление, че колектива е много добър. Настроението и в съблекалнята, и на терена, ми харесаха. С две думи-смятам, че не съм сгрешил, че съм се озовал в този отбор.
 
-Имаш ли представа между кои отбори ще се води битката за спечелване на първото място в ЮЗ трета лига?
-Отборите на Марек, ФК Кюстендил, Вихрен и Беласица ще водят борба за спечелване на първото място и промоция за влизане във втора лига. Надявам се отборът, в който съм сега, да се представи по най-добрия начин и безпроблемно да станем новия член на втора професионална лига от есента
-Зареден ли си с амбиции да помогнеш за реализиране на целта на отбора?
-Да! Ще направя всичко възможно да бъда част от устремилия се към първото място отбор, раздавайки се на терена. Надявам се да оправдая доверието на хората, които ме привлякоха, и с нетърпение очаквам първия мач, макар и предварителен, останал от есенния дал на първенството, срещу отбора на Надежда Доброславци. Дано до тогава забраната за посещаемост на зрители да отпадне и да се запозная пряко с феновете на Беласица. За тях чувам прекрасни неща-винаги са вдъхвали кураж на колегите, което е нещо много важно за отбора на терена. Ще направя всичко възможно да ги задоволя с играта си и да се увеличат техните редици. 
 
-Какво си пожела за новата 2021 година?
-Много здраве, здраве, здраве, късмет и постигане на целите в отборите, в които играя. В момента съм футболист на Беласица и ще бъда един от щастливите хора на стадион Цар Самуил за влизането на отбора  в професионалния футбол. 
Бабич: Доволен съм от резултата, но ни трябваше валериан

„Пирин взе много важни три точки срещу Етър“, заяви треньорът на „орлетата“

Светльо Петров: Трудно е, но ще продължа да се боря

"Надежда имаме, но каквото и да говорим сега, това са празни приказки"

Николай Костов определи групата за Славия

Николай Михайлов се завръща в списъка

Костадин Димитров подписва довогорите за довършването на стадионите на Локо Пд и Ботев Пд

Добри новини за двата големи отбора на Пловдив

Съдия притесни Черно море преди мача под тепетата

Валентин Железов ще свири срещата на "Колежа"

Ас на Витоша (Бистрица) е обект на интерес от професионални клубове

Николай Замфиров има 3 гола в петте си изиграни мача за "тигрите" до момента

Пьотровски донесе 180 000 евро в касата на Лудогорец

Звездата на разградчани ще участва на Евро 2024 това лято

Деветият в Полша си хареса Турицов

Защитникът на ЦСКА е почти сигурно напускащ след края на сезона

Левски иска да продължи положителната серия при домакинството на Славия

"Сините" приемат столичния си съперник на "Герена" от 19:00ч.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки