Стилиян Петров: Дали трябва да се страхуват от мен? Да!

„Aко реша да се кандидатирам за президент на БФС, може би ще бъда правилният човек, тъй като съм независим“

Стилиян Петров: Дали трябва да се страхуват от мен? Да!

Рекордьорът по мачове с фланелката на българския национален тим и дългогодишен капитан на „лъвовете“ Стилиян Петров даде специално интервю за Спортал.

Стенли бе обявен за „Футболист на годината“ през 2003 година, а тази година най-авторитетния индивидуален приз у нас ще бъде връчен за 60-и път.

Роденият в Монтана легендарен играч сподели как живее с неговото семейство по време на пандемията в Англия, разказа и за работата на своята фондация, чрез която помага на болни хора от цял свят.

Не подминахме и наболелите теми за проблемите в родния футбол, а Стилиян е много критичен към процесите. Ето обаче неговия отговор защо се притесниха доста хора, когато се разбра, че има вариант той да се кандидатира за президент на БФС:

“Това е една доста тежка тема. Доста хора се опитват да достигнат до мен по различен начин. Дали аз съм правилния човек? Не мога да отговоря. Ще се радвам да се появи някой с визия, план, структура, с начин на работа, с екип ...Всичко обаче продължава, както беше едно време. Всеки казва, че не иска да показва екипа си, за да не го видят. Или пък не казва какво ще променя, за да не го изкопират другите...Досега не съм видял някой, който да излезе със силна стратегия, със силна ръка и с визия за промените, които ще бъдат направени. Защото се търсят промени, когато нещо не върви. Когато всичко е наред - не се правят промени. За съжаление при нас не върви. Затова казвам, че не мога да кажа дали съм правилният човек. Дали това е моментната ми цел? Не! Мога да го кажа искрено? Дали трябва да се страхуват от мен? Да! Защото, ако реша, може би ще бъда правилният човек, тъй като съм независим от никой. Това е при мен най-силното нещо. А дали искам да се замесвам в това? Искам да го кажа директно – не.“

Стенли подкрепя Димитър Бербатов да влезе в управлението на родния футбол и да стартира наложителните промени.

Той обаче се притеснява от факта, че самите български футболни хора не желаят никакви корекции. Бягат от новото, не искат да се учат от другите.

Петров е убеден, че у нас продължава да се раждат таланти. В много от случаите обаче те не получават шанс за развитие.

Според Стенли последните национални селекционери са се оправдавали от липсата на качествени играчи, а не са поставяли конкретна цел.

„Навремето, може да не сме били най-слабия отбор, но винаги имахме поставена цел от треньорите. А в отбора на България има само една цел – задължително преследване на класиране“, заяви игралият 105 пъти за Родината.

Петров посочи като светъл лъч в първенството ни „Лудогорец“ и заяви, че единствено за разградчании се говори в чужбина, когато става дума за български футбол.

Стилиян сподели с болка мнението си за родния си клуб „Монтана“.

Университатя Крайова с Петев стигна до сензационен успех над ЧФР Клуж (ВИДЕО)

Отборът на българина стигна до успех с 2:1

Мъри и Гьозтепе с грешна стъпка в Турция (ВИДЕО)

Отборът на българина загуби две точки заради пропуски

Йоан Стоянов бе титуляр за Апоел Беер Шева при успех над Ашдод (ВИДЕО)

Българинът остана до края на мача

Антов и Петко Христов играха за отборите им, но не взеха победи (ВИДЕО)

Вижте подробности

Кремонезе и Вальо Антов все по-близо до промоция в Серия А (ВИДЕО)

Отборът на българина надви Комо с 2:1 у дома

Специя и Петко Христов с много важна победа в битката за оцеляване

Отборът на българина надви Зюдтирол с 2:1

Алекс Петков и Шльонск загубиха дербито на върха

Отборът му отстъпи срещу Ягелония с 1:3

ОБЗОР: Лийдс удари Стоук, Груев с цял мач(ВИДЕО)

Българският национал с жълт картон, отборът му крачи към ВЛ

Йоан Стоянов спечели БГ дербито в Израел (ВИДЕО)

Българинът и неговият Апоел Беер Шева надвиха Бейтар на Пламен Гълъбов

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки