Сензациите в пресата: Битка на лобита за новия селекционер, ЦСКА обмисля лагер на Златни пясъци

Грък идва в Арда, швейцарец уреди сделката за Паулиньо и още…

Сензациите в пресата: Битка на лобита за новия селекционер, ЦСКА обмисля лагер на Златни пясъци

Сензациите в пресата днес, вторник, 12 януари 2021 година:

„Тема спорт“: ЦСКА умува за лагер на Златни пясъци

В ЦСКА все още умуват относно мястото на провеждане на втория си подготвителен лагер.

Червените ще останат в Алания до 18 януари.

Те вече изиграха една контрола, като победиха с 4:0 втория отбор на Аланияспор.

В момента от клуба уреждат съперник за приятелска среща, която да се проведе на 17 януари.

След това ЦСКА се прибира в България, като се обсъжда тимът да проведе лагер на Златни пясъци до края на януари.


На 02.02 червените имат насрочена контрола с Ботев Враца, а на 5 или 6 февруари ще срещнат столичния Локомотив в последната си проверка преди старта на пролетния дял на шампионата. В първия си мач от подновяването на първенство ЦСКА е гост на Славия на 13 февруари, събота, като срещата ще пропусне Амос Юга, който получи червен картон срещу Левски. Утре ЦСКА ще изиграе втората си контрола от подготвителния лагер в Турция. Съперник в нея ще бъде новият отбор на Божидар Чорбаджийски - полският Стал Миелец. Проверката е от 16:00 часа и ще бъде излъчена по Диема Спорт.

"България днес": Битка на лобита за новия национален селекционер
Сериозни дебати текат в Изпълкома на БФС вече два месеца. Причината е новият национален селекционер на България. Наследникът на Георги Дерменджиев трябва да бъде обявен до дни. Битката за това кой да поеме "Лъвовете" се води от три лобита сред шефовете в централата. Първото е начело с Емил Костадинов, който държи националите да бъдат поети от Александър Димитров. Той е запознат отлично с работата на специалиста, тъй като го следеше изкъсо в младежкия национален отбор. Там младият треньор постигна добри резултати. Плюс за Димитров е и фактът, че предстои интегрирането в първия отбор на много от играчите, с които доскоро работеше при "Лъвчетата". "Треньорите, които са се представили добре в националните гарнитури с години, които са минали през 15-, 17-, 19-, 21-годишните, познават футболистите от самото начало. За мен би трябвало да се даде шанс на такъв човек", неведнъж е споделял Костадинов. Второто лоби е обединено около боса на Лудогорец Кирил Домусчиев. То първо бе на мнение, че Георги Дерменджиев трябва да запази поста си. Това обаче срещна сериозен отпор от останалите членове. Досегашният селекционер бе махнат още през декември. След това бе подхваната идеята да се вземе друг специалист с подобен профил, но и това не срещна сериозна подкрепа. Третата част от шефовете в БФС искат чужденец да поеме националите. Според тях в момента в България няма човек, който да може да се справи с тази задача. За предпочитане е новият селекционер да е от Балканите, за да е запознат с нравите на родните играчи. На този етап на преден план е идеята на Костадинов, койно е най-настоятелен с кандидатурата на Димитров. Той е почти сигурен, че ще успее да наложи волята си. Очаква се до дни доскорошният селекционер на младежите да бъде повишен. Обявяването му най-вероятно ще стане до края на седмицата.

„Тема спорт“: Швейцарец уреди сделката за Паулиньо

Агентът Дино Ламберти стои в основата на продажбата на Паулиньо в ОАЕ. Швейцарецът, който има бразилски и италиански корени, бе и човекът, който доведе Паулиньо на "Герена" в началото на 2018 година. Тогава клубът бе собственост на Спас Русев. След това при сините акостира и швейцарецът Давиде Мариани, който също ползваше услугите на Ламберти. Левски обаче бързо успя да продаде халфа Мариани. Той също премина в тим от ОАЕ - Ал Шабаб, през лятото на 2019 година. Тогава от Левски прибраха доста по-сериозна сума - 1.417 милиона евро. Сега по същата схема Ламберти продава Паулиньо. Интересното е, че преди време избухна скандал около мениджъра. При встъпването си в длъжност в клуба, вече бившият изпълнителен директор на Левски Павел Колев заяви, че агентът трябва да получи комисионна от около 600 хиляди лева за това, че Паулиньо е удължил договора си с клуба.

„Мач Телеграф“: Грък идва в Арда
Арда е много близо до първия си входящ трансфер тази зима, научи „Мач Телеграф“. Отборът от Кърджали е на финалната права за привличането на гръцкия бранител Манолис Русакис. Той е собственост на Ксанти, но ще дойде под наем до края на сезона. Русакис е на 24 години, впечатлява с габарити, като е висок 190 см., но пък е тотално извън форма, защото няма мач от една година. През януари 2020 г. той играе за Платаниас и оттогава не е бил на терена. Роденият на остров Крит футболист е минал през школите на Паниониос, ОФИ Крит и Платаниас. Започва професионалната си кариера в Пантракикос през 2016 г. За отбора от Комотини записва 7 мача. След това преминава през Ермис Зониана и Анагениси Кардица. Част е от Платаниас от 2018 г., а сега вече е собствеост на Ксанти. Манолис Русакис ще бъде привлечен за заместник на напусналия иракски национал Ребин Сулака, който е свързван с трансфер в Левски. Арда има нужда от подсилване в защита, защото аут до края на сезона е най-стабилният бранител на тима - Петко Ганев.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки