Сензациите в пресата: Левски прибира парите за Паулиньо накуп

Вижте всичко най-интересно от родната спортна преса

Сензациите в пресата: Левски прибира парите за Паулиньо накуп

 Всичко най-интересно от спортните заглавия днес, 13-ти януари:

Мач Телеграф: Без нови селекционери при юноши и младежи

Няма да има пормени при селекционерите на юношеските и младежки национален отбор. Информацията все още е неофициална и се очаква да бъде потвърдена след утрешното заседание на изпълнителното бюро на Изпълкома на БФС. Александър Димитров, който бе вариант да поеме първия тим, ще продължи да работи с отбора до 21 години. С юношите до 19 години ще продължи да работи Ангел Стойков, който в последните години се утвърди като най-успешния специалист на ниво националени отбор. При U17 също не се очаква промяна и постът отново ще бъде поверен на Йордан Петков. 

На този етап силните фактори във футболната централа не са стигнали до единомислие относно това на кого да повери представителния ни тим. Лансират се няколко кандидатури, но няма да е голяма изненада и ако не се стигне до обявяване на новия селекционер утре. Някои от членовете на Изпълкома са излезли с идеята за организиране на конкурс, до който да бъдат допускани само отговарящи на определени критерий специалисти. 

Тема Спорт: Левски прибира парите за Паулиньо накуп

Левски ще получи парите по трансфера на Паулиньо накуп. Сините договориха преминаването на бразилското крило в тима от ОАЕ Корфакан, който заема 11-то място във временното класиране на местното първенство. За правата му на "Герена" ще получат 300 хиляди евро, като те ще вземат и 20% от евентуален бъдещ трансфер на фланговия нападател. Всичко по сделката е уточнено. Остава само Паулиньо да премине днес последните медицински прегледи, както и да сложи подпис под личния си договор. 

От Левски се надявят до края на трансферния прозорец да продадат още двама играчи. Това са нидерландецът Найджъл Робърта и ганаецът Насиру Мохамед. Интерес към първия има от Динамо Загреб. Развитие по трансфера може да има още в близките дни, когато сините заминат на подготовка в Хърватска.

Мач Телеграф: Вратари от академията на Лудогорец напълниха efbet Лига

Вначалото на седмицата станахме свидетели на две новини, свързани с вратари от школата на Лудогорец. Първо Ботев Враца взе под наем Дамян Дамянов от дублиращия тим, а същевременно с това Валдас Дамбрасукас качи при мъжете 18-годишния Дамян Христов от тима до 19 години.
 
Заради това Мач Телеграф направи една бърза справка на всички български вратари в елита в момента, за да се види, че играчите под рамката на вратата, минали през академията в Разград наистина се представят великолепно. Като челен пример бихме дали Даниел Наумов. Изключително израстване при стража, който е капитан на младежкия национален тим и фаворит за приза най-добър вратар у нас. Той стигна и до първия тим на Лудогорец, но не успя да се пребори с Владислав Стоянов и предпочете да отиде във Верея. След това направи решителната крачка в своята кариера и отиде в ЦСКА 1948, където е с основен принос за отличното представяне.
 
Отличен старт на сезона направи и Васил Симеонов, който заместваше контузения капитан на Арда Иван Караджов. Ботевградчанинът също пази в дубъла на Лудогорец. Същото важи и за Георги Аргилашки, настоящ страж на Ботев Пд. С трансфера на Дамян Дамянов в Ботев Враца, вече четирима вратари от елита ще са минали през школата на Лудогорец – Наумов, Аргилашки, Васил Симеонов и Дамян Дамянов.
 
Повече в елита са минали само през школата на Левски – Мартин Луков, Георги Георгиев, Михаил Иванов, Николай Михайлов, Николай Кръстев и Светослав Вуцов. Синът на Велислав Вуцов обаче е обиколил солиден брой школи, като е бил още в тези на Ботев Пд, Царско село, Септември и Славия. „Белите“ също имат сериозен брой свои кадри – Луков е бил и в „Овча купел“, Християн Василев от Берое, Марио Кирев от Монтана. Общо 4, колкото има и Лудогорец. ЦСКА е представен от Владислав Стоянов, Иван Караджов и Даниел Наумов.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки