Скъсал с ЦСКА пред трансфер в Португалия

Стефано Белтраме се приближава до Маритимо

Скъсал с ЦСКА пред трансфер в Португалия

Бившият полузащитник на ЦСКА Стефано Белтраме е пред трансфер в Португалия близо месец след като се раздели по взаимно съгласие с червените.

27-годишният италиански плеймейкър най-вероятно ще продължи кариерата си в елитния Маритимо, информират медиите на Апенините.

Белтраме напусна ЦСКА през декември, ден преди вечното дерби с Левски, като двете страни прекратиха договора, който изтичаше през лятото на 2021 г.

Сега халфът е в напреднали преговори с Маритимо и в следващите часове се очаква да пристигне във Фуншал, за да финализира преговорите с осмия в Лига НОС.

От португалския клуб бяха изявили желание да привлекат Белтраме още в средата на миналата година.

"През лятото имах няколко оферти - от Легия Гданск и Маритимо, но ЦСКА ме убеди с амбициите си и проекта, който развива", призна през октомври италианецът.

След като напусна "Армията", се появиха информации, че три тима от Серия Б проявяват интерес към юношата на Ювентус - Киево, Реджина и Салернитана.

Към тях бързо се наредиха и шампионът на Беларус - Шахтьор Солигорск, както и Маритимо.

Португалците в крайна сметка са се оказали най-настоятелни. За ЦСКА Белтраме изигра общо 31 мача и вкара 4 гола от пристигането си в тима през януари 2020-а.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки