Сензациите в пресата: Стоянович умува за двама, Акрапович с ясен план

Входящата селекция на Левски върви трудно заради заплати, Смоленски остава в ЦСКА и още…

Сензациите в пресата: Стоянович умува за двама, Акрапович с ясен план

Сензациите в пресата днес, вторник, 19 януари 2021 година:

„Тема спорт“: Входящата селекция на Левски върви трудно заради заплати

Привличането на нови футболисти в Левски е в сериозен застой, като основната причина е заниженото предлагане на заплати от страна на сините. От "Герена" не са склонни да правят компромиси с въведения таван на възнагражденията от 10 хиляди лева. А други български клубове предлагат по-високи заплати. Въпреки свежите финансови приходи в касата на Левски шефовете не се отклоняват от паричната дисциплина и призовават запалянковците да купуват виртуални билети за зимните контроли на тима. Довчера продадените такива бяха близо хиляда на цена от 10 лева. Ръководството адмирира активността и обяви, че закупуването на билет гарантира както морална, така и финансова подкрепа за тима. С приходите от виртуалните зимни билети Левски може да покрие голяма част от лагера в Хърватска, където продължават двуразовите тренировки. Все по-сериозно с основната група се готви Симеон Славчев. Към момента обаче той е далеч от това да бъде включен в стартовите единайсет за някоя от контролите в Хърватска.

„Мач Телеграф“: Славиша Стоянович умува за двама

Важен въпрос има да реши днес Славиша Стоянович в навечерието на първата контрола за 2021 година срещу Домжале. Треньорът на „сините“ умува колко време да ползва двама играчи. Става въпрос за Ребин Сулака и Симеон Славчев. Първият трябва да се появи днес в Умаг, след като си издейства пътуване до Швеция по лични дела. Очаква се той да вземе участие във вечерното занимание на тима. Славчев пък вече втори ден тренира наравно с останалите, което не се бе случвало от лятото, когато започнаха проблемите му. На практика, Славиша Стоянович не е имал възможност да види възможностите му, но не е ясно дали ще бъда готов да стартира като титуляр, за да не се стигне до нова травма. Сулака пък взе участие в контролата на Ирак с ОАЕ, но след това не е водил нормални тренировки. Затова най-вероятно ще стартира като резерва срещу Домжале.

„Тема спорт“: Бруно с ясен план за следващите контроли

Старши треньорът на ЦСКА Бруно Акрапович има ясен план за следващите 4 контроли до края на зимната подготовка. На армейците им предстоят приятелски срещи само с български опоненти - 3 от тях са от Втора лига и един от ели-та. Първата е срещу Струмска слава. В проверката с тима от Радомир, която ще се проведе на 25 януари, понеделник, в София, Акрапович за последен път ще даде равен шанс на всички здрави играчи, които ще си разделят по едно полувреме. А в последните три проверки - с Пирин Бл, Ботев Враца и Локомотив София, основните състезатели вече ще играят поне по 60 минути, за да може да се постигне по-висока обиграност на титулярния състав.

„Тема спорт“: Мартин Смоленски остава в ЦСКА и през пролетта

Мартин Смоленски ще бъде част от ЦСКА и през пролетта. 17-годишният нападател вкара два гола на Септември Симитли в неделя, а с цялостното си отношение към тренировъчния процес и със своето трудолюбие си е заслужил да продължи да се готви с мъжете. През есента Смоленски изигра по 1 мач за първенство и за купата, още три пъти попадна в групата и бе картотекиран в списък Б в Лига Европа. През пролетния дял той отново ще чака шанса си при мъжете, а и ще играе основна роля при юношите старша възраст в Елитната група до 19 години, водени от Добри Митов. Под наем се очаква да бъдат отдадени нападателят Радослав Живков и вратарят Илия Шаламанов, които също изкараха лагера в Алания, но стражът не записа и минута в контролите. През есента те играха в Литекс и нищо чудно отново да бъдат изпратени в Ловеч.
Левски обяви кога пуска билетите за ЦСКА

Двата тима играят на 7 април

Шестима национали на Ботев отново при "канарчетата"

На "Колежа" се готвят за Черно море

ЦСКА плати над 3 млн. лева на НАП

Левски вече не фигурира след длъжниците

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки