Спортист (Своге) победи Беласица в контрола

Трима нови дебютираха за тима от Петрич при загуба с 1:2

Спортист (Своге) победи Беласица в контрола

Много добър контролен мач изиграха футболистите на Спортист (Своге) и Беласица (Петрич) на стадиона в село Склаве. 

При слънчево време и зрителите, дошли да наблюдават срещата от високите места извън стадиона, станаха свидетели на много интересен двубой.

Веднага след първия съдийски сигнал на Александър Вангелов футболистите на Беласица се спуснаха пред вратата на символичните домакини Спортист Своге.

В 6-та минута след отлична атака от страна на новака Стивън Кирилов последва пас към Марти Таушанов в наказателното поле на Спортист и той от няколко метра едва не скъса мрежата зад стража на домакините за 0:1.

Този гол сякаш окрили още повече футболистите на Беласица. Атаките им ставаха все по-опасни най-вече по фланговете, където оперираха Стивън Кирилов, Аспарух Смилков, подпомагани от Симеон Бояджиев, Марти Таушанов и Тони Костадинов.

В 16-та минута Стивън Кирилов тръгна на скорост по десния фланг, центрира в наказателното поле на домакините и от движение Аспарух Смилков изпрати топката отвътре на напречната греда, тупна около голлинията, но главния арбитър не видя попадение. Шест минути по-късно Айкут Рамадан от домакините центрира топката в наказателното поле на Беласица и там с глава Борислав Стойчев стреля опасно, но петричкия вратар Захари Димитров отклони топката майсторски. В 24-та минута при бърза контраатака на отбора на Спортист Айкут Рамадан се провря между двойката централни защитници на Беласица, подаде на Валентин Йосков и той отблизо изпрати топката в аут. В 36-та минута Стивън Кирилов пробяга с топката по десния фланг около 20 метра, навлезе в наказателното поле на домакините, насочи кълбото към Аспарух Смилков и той го изпрати в аут. Три минути преди края на първото полувреме Аспарух Смилков след центриране от ъглов удар насочи опасно топката, но не успя да огорчи вратаря на Спортист.

През първата част на мача в отбора на Беласица направиха дебют новопривлечените Владимир Гогов, Аспарух Смилков и Стивън Кирилов.

След почивката треньорите на двата отбора извършиха поетапно по няколко смени. В 51-ва минута Деян Христов от отбора на Спортист от фаул изпрати топката над изградената стена от отбора на Беласица, която се спря в горния ляв ъгъл на резервния вратар Кирил Георгиев за 1:1. Осем минути по-късно при центриране отдясно футболистите на Беласица изненадващо спряха за засада, но главния съдия прецени че няма такава, атаката продължи, последва центриране отдясно и Деян Христов от воле изпрати топката за втори път в мрежата на Кирил Георгиев за 2:1. В 74-ата минута при центриране отдясно топката отиде у Валентин Йосков, който със страхотен шут от 15-тина метра разтресе напречната греда зад стража на Беласица Кирил Георгиев. До края на мача атаките на двата отбора бяха безплодни. Така при резултат 2:1 главният съдия Александър Вангелов даде край на тази контролна среща. През втората част на срещата в игра за Беласица влязоха Патрик Попов и Айвън Ангелов. По-добри на терена през тази част  бяха футболистите на Спортист Своге.

Смените на техния наставник се оказаха по-удачни и по-равностойни. В отбора на Беласица заради контузия не игра титулярния централен защитник Атанас Димитров-Джаич.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки