ДРАМА С ПРОДЪЛЖЕНИЯ: Фамозен Гълъбинов поведе Специя към четвъртфинал в Италия (ВИДЕО+СНИМКИ)

Българският нападател блесна с гол и асистенция за 4:2 над Рома насред „Олимпико“

ДРАМА С ПРОДЪЛЖЕНИЯ: Фамозен Гълъбинов поведе Специя към четвъртфинал в Италия (ВИДЕО+СНИМКИ)

Българският национал Андрей Гълъбинов блесна с гол и асистенция за драматичния успех на Специя над Рома с 4:2 след продължения, който осигури на отбора му участие в четвъртфиналите на турнира за Купата на Италия.

Нашият нападател се завърна сред титулярите за първи път от октомври месец насам, когато получи тежка травма в мача с Милан, като остана на терена на „Олимпико“ до 68-ата минута и бе в основата на успеха за своите.

Те се наложиха след 2:2 в редовното време и гол във всяко от продълженията, след като още в началото на първото „вълците“ получиха за секунди два червени картона.

Иначе срещата започна активно за домакините, заложили на голяма част от резервите си, но още преди да измине и минута игра успяха да отправят опасен изстрел чрез Майорал. Топката обаче прелетя над целта.

В 5-ата минута Специя стигна до дузпа. Кристанте фаулира противников играч в наказателното поле и Давиде Джерсини посочи бялата точка.

Зад нея застана Андрей Гълъбинов, който стреля ниско в десния ъгъл и макар Пау Лопес да усети посоката на топката, нямаше как да я спре - 0:1!

Десет минути по-късно гостите удвоиха аванса си. Отново Гълъбинов беше в основата на гола, след като нападателят намери с пас Сапонара, а той отправи перфектен изстрел от въздуха за 0:2.

Малко след 30-ата минута Рома на два пъти беше близо до попадението, но Пелегрини и Бруно Перес изпуснаха отлични възможности.

Точно преди почивката Рома също получи дузпа. Исмайли наруши правилата в наказателното поле на Специя и съдията отсъди наказателен удар, от който Пелегрини беше безпогрешен.

След полувремето "вълците" очаквано играха по-активно, търсейки равенството, като в 67-та Майорал беше близко, но отново малко над напречната греда.

В 73-ата минута обаче защитата на Специя не издържа. Майорал изведе перфектно Хенрик Мхитарян и арменецът преодоля стража на гостите за 2:2.

При този резултат завърши редовното време, а продълженията започнаха по най-лошия възможен начин за домакините – два червени картона за 2 минути.

Още в началото на първите добавени 15 защитникът Джанлука Мансини остави Рома с човек по-малко заради втори жълт картон, а директен червен секунди по-късно получи и вратарят на „вълците“ Пау Лопес, който напусна наказателното си поле и фаулира съперник. 

Така домакините останаха с деветима на терена, а гостите се настаниха трайно в половината им и само отличните изяви на резервния страж Даниел Фусато лишиха Специя от гол през първото продължение.

В началото на второто обаче численото предимство на гостите си каза думата и те реализираха попадение в 107-ата минута. По ирония на съдбата то бе дело на резервата Даниеле Верде, който играе в Специя под наем от АЕК Атина и е юноша именно на Рома.

В самия край на второто продължение пък Рикардо Сапонара сложи точка на спора с красив гол за крайното 4:2.

Благодарение на него гостите продължиха напред за Купата на Италия и след седмица ще гостуват на Наполи.

Голов рекорд във Висшата лига беше счупен

Доскорошното върхово постижение беше 1084 гола

Барса още се чуди за Серхи Роберто

Вижте подробности

Анчелоти приветства решението на Шави

„Струва ми се правилно, той върши добра работа и познава добре Барселона“

Карагър съветва Ливърпул да помисли за Нунес

Вижте подробности

Рио Фърдинанд каза от какво зависи бъдещето на Тен Хаг

Вижте какво заяви легендата на Манчестър Юнайтед

Президентът на ПСЖ отново скочи срещу Суперлигата

"Попитах президента на Барселона кога ще се откажат от тази глупава идея"

Шави: За 3 минути се разбрахме да остана

Вижте какво заяви треньорът на Барселона

Пеп: Де Дзерби върши изключителна работа в Брайтън

"Те имаха доста проблеми и важни футболисти бяха продадени"

Потвърдено: Рангник с оферта от Байерн

Вижте какво разкри спортният директор на Австрийската футболна федерация

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки