Али Соу: Чувствам се горд, наградата ме мотивира

„Много съм доволен, че бях избран за най-добър защитник“, каза Антов за своето отличие от футболист на годината

Али Соу: Чувствам се горд, наградата ме мотивира

Голмайсторът на ЦСКА Али Соу изрази благодарността си за приза "Чужденец №1 в Първа лига за 2020 година", който спортните журналисти му отредиха като част от анкетата за футболист на годината.

"Уау! Наистина съм признателен и се чувствам горд, че съм удостоен с тази награда. Това ме мотивира още повече. Благодаря за наградата, само ЦСКА", коментира гамбиецът, който събра 41 гласа, за да изпревари вече бившия играч на Черно море Матиас Курьор (18) и звездата на Лудогорец Клаудиу Кешеру (14). През есента Али вкара 7 гола в 15 шампионатни срещи, а отделно се разписа веднъж за купата и добави 5 попадения в 10 мача в Лига Европа.

В същото време Соу използва двата почивни дни в ЦСКА и влезе в ролята на модел. Гамбиецът замина за Плевен, където участва във фотосесия за българска марка мъжки облекла. Преди няколко месеца той отново застана пред обектива и в реклама на магазин за спортна екипировка заедно с Николета Лозанова и острието на Левски Найджъл Робърта.

Защитникът на ЦСКА Валентин Антов пък спечели наградата за най-добър на поста си в България през изминалата година и остана на второ място в класацията за футболист на годината след капитана и голмайстор на Локо Пд Димитър Илиев.

"Не съм разочарован, че останах втори. Щастлив съм, че попаднах в челната тройка. Естествено, всеки иска да бъде №1, но съм на 20 години и времето е пред мен. Много съм доволен, че бях избран за най-добър защитник на годината, това е голямо признание. Надявам се в следващите години да изкача и последното стъпало - да стана футболист на годината. Продължавам да работя и да гоня целите си. Щастлив съм и за Тиаго, и за Соу, че също спечелиха награди. Три за ЦСКА не е никак малко", отчете Антов пред „Топспорт“, а на въпрос "Ако ти беше спортен журналист, каква щеше да е челната ти тройка?" той отговори:

„Може да прозвучи нескромно, но щеше да е същата. Това е тройката. Това са футболистите, които се представиха най-добре през годината. Поздравявам Митко Илиев и Антон Недялков. Те направиха силни мачове".

Бранителят посочи още, че новата схема на игра на ЦСКА е подходяща за отбора.

"Основното, което промени новият треньор, това е схемата на игра. И аз мисля, че имаме добри изпълнители за 3-5-2. Чувстваме се по-добре с трима в защита. Треньорът знае отлично какво прави и свикваме с философията му."

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки