Сензациите в пресата: Нападател избира днес между ЦСКА, Лудогорец и Полша

Самсунспор взел Курьор вместо бразилци и африканци, Монтана чака французин, Том в Спартак (Плевен) и още…

Сензациите в пресата: Нападател избира днес между ЦСКА, Лудогорец и Полша

Сензациите в пресата днес, четвъртък, 21 януари 2021 година:

„Тема спорт“: Матео Касиера решава днес с кой да подпише

Колумбийският нападател на Беленензес Матео Касиера, който е получил оферти от ЦСКА, Лудогорец и полския Гурник (Забже), до часове трябва да вземе решение къде да продължи кариерата си. За подписа на 23-годишния бивш играч на Аякс и Грьонинген се оформи троен възел, а "сините" от Лисабон са му поставили цена от 300 000 евро. В Португалия разкриха, че в Беленензес вече са получили три оферти на тази стойност - от "армейците", разградчани и тима от Забже. От Гурник обаче предлагат същата заплата на Касиера, както в настоящия му отбор, докато Лудогорец е готов да плаща много повече. ЦСКА няма намерение да се надцаква за подписа на нападателя, защото има и друг вариант за ново попълнение на върха на атаката. Интересно е, че и трите предложения към тарана включват контракт с продължителност три години и половина. Колумбиецът е представляван от мениджърска агенция ProEleven, чрез която ЦСКА е осъществил доста сделки през последните години. Очаква се днес Касиера заедно с агента му Карлос Гонсалвес да преценят коя оферта да приемат. До края на седмицата пък Матео Касиера трябва да се присъедини към новия си отбор.

„Тема спорт“: Самсунспор взел Курьор вместо бразилци и африканци

Новата звезда на Самсунспор Матиас Курьор е бил харесан от турския клуб измежду бразилци, африканци и колумбийски играчи. Доскорошният голмайстор на Черно море вече подписа с турците, като шефовете на тима са търсили футболист, който да прибира до 300 000 долара годишна заплата. Курьор се обвърза за година и половина с клуба от град Самсун, а по неофициална информация трансферната сума, която ще получат моряците, е 100 000 евро. Още 50 хиляди евро те ще вземат при промоция на Самсунспор в турския елит. Тимът е трети на 2 точки от лидера Гиресунспор. За Курьор имаше оферта и от тим от първите шест в Румъния, която обаче не е удовлетворила варненци. Това е вторият път, в който националът на Мартиника напуска "Тича" в посока чужбина. През 2016-а подписа с Динамо Тбилиси (Грузия).

„Тема спорт“: Монтана чака французин, капитанът не тренира

Монтана ще изиграе днес първата си контрола на лагера в Турция. От 11:00 часа възпитаниците на Атанас Атанасов-Орела ще премерят сили с полския елитен Стал Миелец, в който са българите Божидар Чорбаджийски и Алекс Колев. Стал вече игра с един роден тим - 0:0 с ЦСКА. Интересното е, че поляците ще срещнат днес и ЦСКА 1948. Мачът е следобед от 16:00 часа. Стал ще раздели състава си на две за днешните проверки. Към състава на Атанас Атанасов трябва да се присъедини френски вътрешен халф, чието име засега се пази в тайна. Той е чакан за спаринга. Вчера монтанчани направиха двустранна игра, като капитанът Иван Михов не взе участие в нея. Централният защитник все още се възстановява от травма в менискуса, но се очаква скоро да е на линия.

„Тема спорт“: Том в Спартак (Плевен)

Бившият капитан на Локо София Евертон Джилио-Том отново ще играе по родните терени. Той ще се присъедини съм подготовката на трето-дивизионния Спартак Плевен, където се очаква да доиграе сезона, а с качествата си ще опита да помогне на тима да се завърне в професионалния футбол. Това обаче няма да е лесна задача, защото Спартак Плевен се намира на 6-ата позиция 3 класирането на Северозападната Трета лига и е цели 10 точки зад лидера Левски Лом. Зт пролетта част от съста-За на плевенчани ще са и Айкут Чнъков, Боримир Карамфилов, Николай Георгиев, както и опитният вратар Валентин Га-лев, който има близо 20 години зад гърба си в професионалния футбол. Той е бил съотборник с Том в "Надежда", както и с капитана на спартаковци Иво Иванов.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки