ШОК ЗА МИЛАН! Аталанта дойде, видя и разгроми на "Сан Сиро" (ВИДЕО)

Бергамаските прегазиха лидера в Серия А с 3:0

ШОК ЗА МИЛАН! Аталанта дойде, видя и разгроми на "Сан Сиро" (ВИДЕО)

Aталанта нанесе шокираща загуба на Милан и то като гост с разгромното 3:0. Това стана в среща от 19-ия кръг на Серия "А", но въпреки поражението си грандът от Милано си остава лидер в класирането заради издънката на Интер.

Миланци са с 43 точки на върха и имат 2 точки пред своя враг от Милано, а пък бергамаските се изкачиха на 4-ото място и имат в своя актив 36 спечелени точки. Ромеро откри за гостите още в 26-ата минута, а Иличич удвои от дузпа в 53-ата. За крайния резултат точен бе Сапата, който се разписа в 77-ата минута.

"Росонерите" започнаха на много високо темпо и още в първите няколко минути създадоха положения пред вратата на съперника. Ибрахимович бе изведен от Леао сам срещу Голини. Шведът стреля покрай вратата, но беше и в засада. Секунди по-късно Тео Ернандес опита да го намери с остро центриране в наказателното поле, но Джимсити се намеси и изби топката в ъглов удар.

Началото не бе показателно, тъй като Аталанта постепенно влезе в ритъм и бързо стана по-опасният отбор. Гостите започнаха да редят атаки и да притесняват Донарума. Удар на Хатебур бе отклонен и топката отиде в мрежата, но от външната страна. Отново нидерландецът стреля малко по-късно от малък ъгъл, но вратарят на Милан отрази.

Иличич пропусна следващата възможност, но защитата на "росонерите" не успяваше да се справи с атаките на съперника. Логично в 26-ата минута се стигна до гол. Отборът на Гасперини поведе с попадение на Ромеро. След отлично центриране на Госенс бранителят засече топката с глава от трудна позиция.

Последва известен период на затишиe, в което Милан опита да направи нещо. Отборът на Пиоли обаче не успяваше да създаде много в предни позиции. В 38-ата минута Иличич бе съборен от Ернандес на границата на наказателното поле. Словенецът стреля от фаула, но Донарума успя да отрази. Преди почивката Ибрахимович имаше една ситуация, в която можеше да се изяви по-добре и да нанесе точен удар.

През второто полувреме Аталанта продължи да е по-добрият отбор на терена и в 53-ата минута вече имаше сериозна преднина. Кесие удари с лакът в лицето Иличич в наказателното поле. Последва дузпа, която потърпевшият реализира за 0:2. След попадението гостите се развихриха и създадоха още няколко чисти голови положения. Удар на Сапата с глава и изстрел на Иличич минаха покрай вратата.

Марио Манджукич направи своя дебют за "росонерите". Той влезе в игра в 70-ата минута и веднага можеше да помогне на домакините да се върнат в мача. Той остави топката на Кесие, който пропусна отлична възможност.

Атаките на Аталанта продължаваха да носят опасности и в 74-ата минута Сапата бе оставен непокрит в наказателното поле. Той насочи топката с глава и тя се удари в дясната греда на Донарума. Колумбиецът стигна до напълно заслужен гол в 77-ата минута. Той бе изведен от Ромеро сам срещу вратаря на Милан и стреля покрай него, с което интригата в двубоя приключи, а до самия край нямаше повече голове.

Милан - Аталанта 0:3
0:1 Ромеро 26
0:2 Иличич 51
0:3 Сапата 77

Стартови състави:

Милан:
Донарума, Калабрия, Калулу, Кяер, Ернандес, Кеси, Тонали, Мейте, Кастиехо, Леао, Ибрахимович

Аталанта:
Голини, Толой, Ромеро, Джимсити, Хатебур, Де Роон, Фройлер, Госенс, Песина, Иличич, Запата

 

Барса още се чуди за Серхи Роберто

Вижте подробности

Анчелоти приветства решението на Шави

„Струва ми се правилно, той върши добра работа и познава добре Барселона“

Карагър съветва Ливърпул да помисли за Нунес

Вижте подробности

Рио Фърдинанд каза от какво зависи бъдещето на Тен Хаг

Вижте какво заяви легендата на Манчестър Юнайтед

Президентът на ПСЖ отново скочи срещу Суперлигата

"Попитах президента на Барселона кога ще се откажат от тази глупава идея"

Шави: За 3 минути се разбрахме да остана

Вижте какво заяви треньорът на Барселона

Пеп: Де Дзерби върши изключителна работа в Брайтън

"Те имаха доста проблеми и важни футболисти бяха продадени"

Потвърдено: Рангник с оферта от Байерн

Вижте какво разкри спортният директор на Австрийската футболна федерация

Капитанът на Ливърпул отписа титлата

Вижте какво каза Върджил ван Дайк

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки