СЕНЗАЦИЯТА Е ФАКТ! Манчестър Юнайтед падна от пълен аутсайдер (ВИДЕО+СНИМКИ)

Шефилд Юнайтед дойде, видя и победи на "Олд Трафорд" с 2:1

СЕНЗАЦИЯТА Е ФАКТ! Манчестър Юнайтед падна от пълен аутсайдер (ВИДЕО+СНИМКИ)

Опашкарят Шефилд Юнайтед поднесе голямата изненада в 20-ия кръг на английската Висша лига, след като спечели с 2:1 визитата си на Манчестър Юнайтед.

„Остриетата“ постигнаха дебютен успех на „Олд Трафорд“ от далечната вече 1973 година насам и по този начин спряха серията без загуба на „червените дяволи“, включваща 13 шампионатни срещи.

Въпреки сензационния си успех Шефилд остана на последното място във временното класиране, докато домакините вече са втори и изостават с точка от градския си съперник Манчестър Сити, който е новият лидер на Острова.

Оле Гунар Солскяер направи 5 промени сред титулярите, отстранили Ливърпул за ФА Къп през седмицата, а момчетата му сякаш подцениха двубоя и в крайна сметка го загубиха след грешки на две от рокадите в състава - Де Хеа и Аксел Туанзебе

Още в началото на срещата Антони Марсиал получи травма в рамото, която обаче не се оказа сериозна и той продължи, а в 7-ата минута се стигна до първата възможност за домакините.

Тогава Аксел Туанзебе изчисти силно една топка, а Бруно Фернандеш излезе зад гърба на защитата, сам срещу вратаря, но не успя да я овладее.

Четири минути по-късно се стигна и до първия удар в двубоя, след като Арън Уан-Бисака отправи прострелно центриране към точката за изпълнение на дузпа, откъдето Маркъс Рашфорд нанесе удар от движение, но на сантиметри от гредата.

В 16-ата минута пък Давид Де Хеа трябваше да се намесва решително и да избива с крак удар на останалия сам срещу него Били Шарп.

Секунди след това Мейсън Грийнууд не се възползва от страхотно извеждащо подаване 

Така се стигна до 23-ата минута, в която гостите изненадващо откриха резултата. Това се случи след първия им корнер в двубоя, неориентирано излизане на Де Хеа и удар с глава на Кийн Брайън.

След него топката срещна гредата и спря в мрежата, а така роденият в Манчестър 24-годишен защитник, който е юноша на Сити, реализира своя дебютен гол във Висшата лига и даде аванс на „остриетата“.

В 30-ата минута, след корнер за Юнайтед, Марсиал отбеляза попадение, но то бе отменено заради нарушение в атака на капитана Хари Магуайър. 

Впоследствие гостите се прибраха в своята половина и с лекота отблъскваха опитите на „червените дяволи“ да застрашат вратата им.

Междувременно дъждът над Манчестър се усили, а Солскяер прати Единсон Кавани и Фред да загряват още преди почивката.

Така тя дойде при шокиращ резултат – 0:1.

Малко след паузата Грийнууд можеше да изравни, след като Фернандеш го намери в коридор зад гърба на защитата, ала той не сполучи с изстрела си по диагонала.

Играта на домакините обаче не спореше и доказателство за това бяха множеството грешни подавания на всички от Юнайтед, а и последвалият в 56-ата минута опасен удар на Дейвид Макголдрик, който профуча на сантиметри от сглобката на вратата.

Въпреки това обаче домакините все пак успяха да изравнят. Те сториха това също след корнер и гол с глава на Магуайър в 64-ата минута за 1:1. 

Ремито се запази само 10 минути, защото в 74-ата Оливър Бърк стреля от десетина метра, а след рикошет в крака на Аксел Туанзебе топката срещна напречната греда, тупна на голлинията и спря в мрежата – 1:2.

Скоро след това „остриетата“ имаха и късмет, защото пропуски направиха Алекс Телес и Пол Погба, като след удара на първия се стигна до греда.

Последва изстрел над вратата на резервата Единсон Кавани, за да се стигне до изненадата на кръга и загуба на Манчестър Юнайтед от последния във Висшата лига.

След поражението „червените дяволи“ останаха с 40 точки, а Шефилд вече има 8, но остава на последната позиция във временното класиране. 

Манчестър Юнайтед – Шефилд Юнайтед 1:2
0:1 Кийн Брайън (23)
1:1 Хари Магуайър (64)
1:2 Оливър Бърк (74)

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД: Де Хеа, Уан-Бисака, Туанзебе, Магуайър, Телес, Погба, Матич, Грийнууд, Фернандеш, Марсиал, Рашфорд;

ШЕФИЛД ЮНАЙТЕД: Рамсдейл, Башам, Брайън, Ягиелка, Лундстрам, Ампаду, Норууд, Балдок, Флек, Макголдрик, Шарп;

Шаби Алонсо потвърди: Оставам в Леверкузен

„Уведомих ръководството на Байер, че ще продължа работата си и догодина“

Кансело може да продължи кариерата си в Саудитска Арабия

Вижте подробности

Вратарят на Байерн Нойер ще пропусне дербито срещу Дортмунд

Вижте подробности

Полицейска акция срещу уредени мачове в Сервена Македония

Органите на реда са влезли във Футболната федерация на Македония

Върнаха гостуващите фенове за дербито Селтик - Рейнджърс

Гостуващите фенове бяха забранени дълги години в дербито на Шотландия

Мениджърът на Нюкасъл защити Тонали

Еди Хау коментира информацията, че италианецът може да получи още едно наказание за залози

Алегри: "Във футбола се броят резултатите"

Вижте подробности

Алонсо реши: Остава в Байер Леверкузен

Специалистът ще може да бъде откупен срещу 15 милиона през 2025г.

Кимих иска да види новия треньор преди да преподпише

Договорът на играча изтича през лятото

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки