Левски победи корави словенци в третата си контрола в Хърватия (ВИДЕО)

"Сините" победиха с 2:1 Копер, Найджъл Робърта и Стивън Петков бяха точни

Левски победи корави словенци в третата си контрола в Хърватия (ВИДЕО)

 Левски победи с 2:1 словенския Копер в третата си контрола на хърватска зема по време на подготовката. 

Головете за българския отбор отбелязаха Найджъл Робърта и Стивън Петков, а почетното попадение бе дело на Церович. Словенският тим игра за няколко минути 10 души, след като Мула Хюсеинович беше изгонен, но на негово място влезе друг състезател. 


Столичани започнаха добре и в третата минута Здравко Димитров проби добре по фланга и центрира, но не успя да намери Найджъл Робърта.

Малко след това вратарят на "сините" Звонимир Микулич се отчете с добро спасяване след удар Нардин Мулахюсеинович в наказателното поле отдясно. 

В 4-ата минута изстрел на Патрик-Габриел Галчев излезе в аут. Две минути след това нов удар от границата на пеналтерията, този път на Симеон Славчев, попадна в ръцете на Иван Варгич. 

В 12-ата минута Левски създаде най-чистото положение до момента в двубоя. Насиру Мохамед открадна топката в центъра и пусна чудесен извеждащ пас за Димитров, който се вклини между двама играчи на Копер, пое топката и шутира от границата а наказателното поле, но Варгич се намеси отлично и предотврати сигурно попадение. 

Минута след това удар на Илия Юруков прелетя в аут. 

Левски натисна в тези минути и малко след това Стивън Петков комбинира с Димитров пред пеналтерията и последва нов шут на фланговия играч, но в аут. 

Добрата игра на "сините" даде резултат в 16-ата минута, когато "сините" поведоха. Много активният Здравко Димитров осигури чудесно подаване за Найдъл Робърта вляво в наказателното поле, а нидерландецът реализира хладнокръвно - 1:0. 

Столичани продължиха да са по-активния тим, като Славчев засече с глава центриране от корнер на Димитров в 20-ата минута, но се получи лек рикошет в играч на словенците и стана лесна плячка за Варгич. Минута след това Робърта напредна добре и отрави нов удар, който обаче бе отразен от вратаря на Копер. 

В 23-ата минута доде и една от малкото по-интересни ситуации за Копер. Неразбирателство в „синята“ защита можеше да коства попадение във вратата на тима, след като Ребин Сулака изпусна играч на словенците, който отправи изстрел с глава. Вратарят Звонимир Микулич обаче бе скъси рано дистанцията, за да отрази с две ръце.

Пет минути след това Левки удвои аванса си. "Сините" организираха отлична комбинация, която премина през Славчев, Робърта, Петков и Мохамед. Ганаецът реши да шутира, но бе спънат за дузпа. Реферът даде авантаж, тъй като топката попадна в Стивън Петков отляво в наказателното поле, а нападателят стреля, получи се лек рикошет и кълбото влезе в мрежата за 2:0.

След половин час игра Копер остана, поне временно, с човек по-малко. Звездата на тива Мулахюсеинович влезе изключително грубо и безразсъдно в краката на младия Галчев, заради което беше изгонен с директен червен картон. Все пак няколко минути на терена се появи нов играч за словенците, за да може срещата да продължи при числено равенство. В игра влезе Иван Балта.

Левски намали оборотите в началото на втората част и в 54-ата минута Копер намали резултата. Влезлият на почивката Марин Петков извърши нарушение, след което топката беше центрирана в наказателното поле на „сините“. Отбраната на столичани не успя да се ориентира добре при статичното положение. Митендорер игра с глава, Кръстев се намеси първоначално, но при добавката другият централен защитник Церовичи успя да накаже стража на столичани отблизо.

В 84-ата минута Мартин Петков стреля от пряк свободен удар, но в ръцете на вратаря на Копер. Три минути след това Божинов изведе отдясно в наказателното поле Мартин Петков, който стреля силно в близкия ъгъл, но Варгич парира в корнер.  


Левски - Копер 2:1
1:0 Робърта 16
2:0 Стивън Петков 28
2:1 Церович 54

Състави

Левски: 1. Звонимир Микулич, 3. Живко Атанасов, 5. Ребин Сулака, 6. Ивайло Найденов-К, 22. Патрик-Габриел Галчев, 11. Здравко Димитров, 8. Симеон Славчев, 18. Насиру Мохамед, 77. Илия Юруков, 9. Стивън Петков, 17. Найджъл Робърта

Резерви: 2. Николай Кръстев (В), 2. Алекс Петков, 41. Георги Александров, 14. Матео Стаматов, 28. Тома Даске, 27. Асен Митков, 45. Илия Димитров, 86. Валери Божинов, 88. Марин Петков, 79. Мартин Петков

Треньор: Славиша Стоянович

Най-интересното в мача:

1 - Начало на мача

12
- Насиру Мохамед открадна една топка в центъра на терена, пусна страхотен извеждаш пас към Здравко Димитров. Той овляда кълбото, финтира защитник на словенците и стреля. Вратарят на Копер - Иван Варгич обаче спаси с една ръка.

16 - Здравко Димитров реши да не стреля, а вместо това той изведе Найджъл Робърт, който реализира много хладнокръвно в близкия ъгъл вратаря на Копер.

23 - Звонимир Микулич се намеси бестящо. Макс Баришич бе изведен сам срещу стража на "сините". Той изпревари вратаря и пробва с глава да го прехвърли. Микулич обаче много ефектно спаси с една ръка.

28 - Стивън Петков удвоява аванса на "сините". Насиру Мохамед направи страхотен пробив през центъра на защитата на словенците. Крилото си направи двойни подавания с Робърта и Петков, а след това бе много грубо фаулиран от играч на Копер в наказателното поле. Топката обаче попадна в Петков, който много хладнокръвно реализира за 2:0.

30 - Червен картон за словенците. Футболистът на Копер Мула Хюсеинович направи безобразно нарушение срещу младия Патрик Габриел-Галчев. Талантът извика от болка, а съдията на двубоя изгони играча на Копер с директен червен картон.

45 - Полувреме на срещата

53 - Гол за Копер.  След изпълнение на свободен удар, защитата на "сините" не се ориентира. Там играч на Копер игра с глава, а топката попадне във футболиста Денис Церович, който бе оставен непокрит в малкото наказателното поле на "сините". Стражът Николай Кръстев се опита да му противодейства, но неуспешно и Копер намали резултата.

63 - Робърта стреля много мощно с левия крак. Изстрелът профуча покрай лявата греда на вратаря на Копер.

80 - Мартин Петков се опита да мине през защитата на Копер. Той почти успя, но последният защитник, който го делеше от вратата го спря.

90 - Край на мача


Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

Интерес от чужбина към Пламен Андреев

Стражът на Левски може да потегли към Западна Европа след края на сезона

Лудогорец към Неделев: Не се предавай!

Вижте посланието към футболиста

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки