В ИТАЛИЯ: Правнук на Мусолини подписа с Лацио

Новината получи широк отзвук заради връзките между фашизма и римския клуб

В ИТАЛИЯ: Правнук на Мусолини подписа с Лацио

Елитният италиански футболен "Лацио" подписа професионален договор с Романо Флориани Мусолини!

Младокът е правнук на фашисткия диктатор Бенито Мусолини и син на бившия член на европейския парламент Александра Мусолини.

Талантът играе като десен защитник. 18-годишното момче завършва британското училище "Сейнт Джордж" и няма интерес към политиката.

"Романо е скромен и никога не се оплаква, въпреки че не игра в продължение на две години. Харесвам го, защото изглежда обещаващ. Името му не ме интересува. Не съм говорил с родителите му и единственото, което ме вълнува, е дали заслужава да играе. Нищо друго!" - думи на треньора му в младежкия отбор на "римските орли".

На Апенините обаче не поставят акцента върху качествата на Романо, а върху роднинската му връзка с диктатора, както и, че подписва именно с "Лацио". "Бианкочелестите" са смятани за любимия отбор на Бенито Мусолини и приближените му генерали.

В италианския фолклор витае легендата за създаването на "Рома", при което трябвало да бъдат обединени всички столични клубове, с идеята новосформираният тим да се противопостави на грандовете от Севера. Тогава, по настояване на Мусолини, "Лацио" не се присъединява.

Клубът продължава да бъде свързван с фашизма до ден днешен заради тифозите на "орлите". Ултрасите са известни с крайнодесните си виждания, които не крият.

Романо Мусолини може и да продължава да отрича, че има интерес към политиката, но препратките към фамилията му едва ли скоро ще спрат.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки