Жорди Кайседо може да дебютира още днес за ЦСКА

Пардю и Акрапович гледали няколко мача на нападателя

Жорди Кайседо може да дебютира още днес за ЦСКА

Жорди Кайседо може да запише неофициален дебют за ЦСКА още днес.

От 14:00 часа тимът приема на "Армията" лидера във Втора лига Локомотив София в последната си контрола преди подновяването на шампионата идната седмица.

Мачът ще бъде предаван пряко по Диема спорт, като преди началото му ще се състои и официалното представяне на играчите на Бруно Акрапович, макар че на трибуните няма да има фенове. Кайседо ще остане резерва и ще се появи на терена през втората част.

Същото важи и за ганайския нападател Бисмарк Чарлс, който кара проби вече втора седмица и дори участва в контролите с Пирин Бл (0:0) и Ботев Вр (3:1), записвайки 38 минути в тях.

В срещата няма да участват и Мартин Смоленски и Александър Бучков, които днес се завръщат от лагер с националния тим до 19 години в Алания.

До момента ЦСКА няма загуба в зимните спаринги, като постигна 4 победи и две нулеви ремита при голова разлика 14-1.

Техническият директор на ЦСКА Алън Пардю и старши треньорът Бруно Акрапович са използвали пълноценно изминалия месец, за да се запознаят максимално добре с качествата на Жорди Кайседо.

Двамата са наблюдавали няколко мача на нападателя за Витория Баия в Серия Б през есента.

Еквадорският таран участва в 21 шампионатни срещи от август насам, но едва в 4 от тях бе титуляр, а в останалите 17 влизаше като резерва. Той отбеляза един гол - при загубата с 1:2 като гост на Ботафого.

През декември Кайседо изигра единствените си пълни 90 минути срещу Сиуаба (3:3).

Последното му участие пък е от 9 януари, когато се появява като резерва в 80-ата минута при загубата с 0:4 от Америка Минейро. След този мач еквадорецът влезе в тежък конфликт с ръководството и повече не се появява в игра, като е изпратен да тренира с дубъла.

Впоследствие той се прибра в родината си, където заедно с агента си Ернан Банато преценяваха оферти от различни клубове, но избраха тази на ЦСКА.

Червените са започнали преговорите си с играча още през първата половина на януари и го представиха вчера.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки