Държавата ще помогне за осветлението на Локо (София)

Новината се очаква да бъде обявена от ръководството на Локомотив през март

Държавата ще помогне за осветлението на Локо (София)

 Държавата ще помогне сериозно на Локомотив (София) при изграждането на осветлението на стадиона в "Надежда". "Червено-черните" вече са внесли проект в Министерството на спорта. Лично собственикът на "железничарите" Иван Василев е провел няколко разговора на най-високо ниво. Така за очакваното завръщане в елита през пролетта Локо (Сф) ще може да се похвали с лампи на своя стадион. Те ще бъдат монтирани по време на лятната пауза, за да може "червено-черните" да приемат съперниците си у дома, а не както бе преди години - на "Васил Левски". 

Както е известно, осветлението е едно от условията за лицензиране на клубовете за Първа лига. Очаква се в двата края на сектор "А" да бъдат издигнати два пилона. Другата част от лампите ще бъдат позиционирани в отсрещния сектор - "В", върху козирката.Според запознати държавата ще поеме значителен процент от финансирането за осветлението. Новината се очаква да бъде обявена от ръководството на Локомотив през март. В "Надежда" работят усилено и по намирането на сериозен спонсор, който да помогне на Иван Василев с издръжката на клуба за елита. Опция е букмейкърска компания.

На стадион "Локомотив" преди време бе монтирано модерно електронно табло, което е 21 кв.м. За евентуалното участие в елита се очакват и още някои подобрения по стадиона. Столичните "железничари" за последно бяха част от "А" група през сезон 2014/15, но после не получиха лиценз при бившия собственик Николай Гигов.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки