Новият шеф на Ботев: Имаме потенциал да сме на върха!

„Никой не може да ни спре, можем да спечелим трофей още тази година“, изтъкна от своя страна треньорът Валентин

Новият шеф на Ботев: Имаме потенциал да сме на върха!

От месец Ботев Пд има нов изпълнителен директор в лицето на Даниел Сереидо. Испанецът има богата визитка и е работил като представител на Ла Лига в Източна Европа. Сереидо изрази надежди, че „канарчетата“ скоро ще са на върха в България.

„В началото на декември получих обаждане, в което ме попитаха дали съм съгласен да ръководя клуб от Източна Европа. Не ми казаха повече детайли, както и името му. На 4 януари получих последното обаждане, в което научих, че ще пътувам до България, за да се присъединя към Ботев. Бях по-навътре с българския футбол по време на златното поколение на националния отбор. Топфутболисти от България са играли в Испания. Отборът след Испания, който подкрепях на Световното първенство в САЩ през 1994, беше България. Разбира се, бях чувал за Ботев. Най-вече за историческите мачове срещу Барселона и Атлетико Мадрид", разказа Сереидо в интервю за mailchi.mp.

"Четири години работех за Ла Лига като част от проект за рекламирането на испанския футбол. Моята задача беше да повиша стойността на продукта чрез различни дейности. От бизнес гледна точка договарях спонсорски договори, работех с местните власти, организирах маркетингови събития", сподели испанецът за себе си, а за бъдещите планове в Ботев той добави:

"Не е лесна задача, но мислим, че клубът има голям потенциал да бъде на върха на българския футбол. Не само на терена, но и от бизнес гледна точка - от финанси до човешки ресурси и спорт. Това ще отнеме време и работа. Виждам голям потенциал и светло бъдеще. Най-важното в момента е проектът, свързан с академията. Искаме да изградим световноизвестна и модерна футболна инфраструктура, както и една от най-добрите школи в Европа".

Треньорът на пловдивчани Азрудин Валентин също направи силно и емоционално изказване. Той стори това при представянето на отбора за пролетния дял, което бе нетрадиционно - пред трибуна "Изток" на строящия се стадион "Христо Ботев" пред стотици фенове. Когато отборът се качи на сцената, Валентич се обърна към играчите:

"Момчета, затворете очи и си представете 20 000 на трибуните! Как вкарвате гол и тази публика изригва! До няколко месеца този стадион ще е готов и вие ще сте футболистите, които първи ще стъпят на него. Първи ще вкарат гол, първи ще направят асистенция... Ето за това идваме всеки ден на тренировки, за да напишем историята. Можем да спечелим трофей още тази година! Повярвайте ми! На този стадион, с тези фенове, кой ще ни спре? Никой! Почувствайте го! И мислете за това чувство всеки ден! Това е футболът, той не е пари. А сега да се прибираме у дома", каза босненският специалист.

БФС извади отбор от София-изток

Пирдоп приключва с областната група

Шестима национали на Ботев отново при "канарчетата"

На "Колежа" се готвят за Черно море

ЦСКА плати над 3 млн. лева на НАП

Левски вече не фигурира след длъжниците

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки