В РАЗГРАД: Лудогорец мина леко Спортист, на осминафинал е за Купата (СНИМКИ+ВИДЕО)

Текпетей с два гола, Дамбраускас с победа в официалния си дебют

В РАЗГРАД: Лудогорец мина леко Спортист, на осминафинал е за Купата (СНИМКИ+ВИДЕО)

Лудогорец се класира за осминафиналите за Купата на България след победа с 3:1 над Спортист (Своге). Срещата се игра на стадиона в Разград, въпреки че "шоколадите" бяха домакини.

 

Два гола в официалния дебют на Валдас Дамбраускас вкара Бърнард Текпетей (18,57). Едно попадение добави Клаудиу Кешеру (59). За тима от Втора лига точен бе Деян Христов (48). 

 

Следващият съперник на "орлите" е Царско село.

 

Срещата започна на по-бавни обороти. Лудогорец успя да поведе с първата си добра възможност в 18-ата минута. Тогава Каули проби отдясно и намери на дузпата Текпетей. Ганаецът стреля от воле и вкара за 0:1. 

 

Следващата по-интересна ситуация бе в 32-ата минута. Тогава Недялков получи топката пред наказателното поле и отправи коварен удар, който бе блокиран от Стойчев.

 

Четири минути по-късно тимът от Своге можеше изненадващо да изравни резултата. Неразбирателство между Вердон и Са позволи на Цеков да получи в наказателното поле. Нападателят отправи удар, но не намери очертанията на вратата. 

 

В 38-ата минута Лудогорец получи право да изпълни пряк свободен удар на около 25 метра от противниковата врата. Зад топката застана Кешеру, чийто удар срещна гредата.

 

В края на първата част Текпетей получи извеждащ пас зад отбраната на символичните домакини, напредна и останал очи в очи с Кунчев нанесе слаб удар и не затрудни вратаря. 

 

Втората част започна изненадващо с гол във вратата на Ренан. Рамадан центрира от пряк свободен удар, а Деян Христов бе изпуснат от Анисе в наказателното поле. Опитният нападател отправи удар с глава и вкара за 1:1. Малко след това удар на Цеков от границата на наказателното поле не затрудни вратаря на Лудогорец.

 

"Орлите" отново поведоха в 57-ата минута. Тогава Кешеру изведе Текпетей в наказателното поле и ганаецът с мощен удар вкара втория си гол в срещата. 

 

Две минути след това разградчани решиха всичко в мача. Десподов получи отдясно, справи се с Ташев и отправи силен шут. Кунчев не се намеси добре, а от това се възползва Кешеру, който прати топката във вратата за 1:3. 

 

Последваха нови два удара на Десподов, които не затрудниха Кунчев. В 66-ата минута Са засече с глава центриране от корнер, но Кунчев изби. Шест минути след това резервата Янков получи в наказателното поле, но стреля над вратата.

 

Десподов продължи да търси своя гол в мача. В 75-ата минута той стреля от пряк свободен удар, но не затрудни особено вратаря на "шоколадите". Малко след това националът опита силен шут от малък ъгъл, но Кунчев изби. 

 

В 86-ата минута вратарят на Спортист трябваше да прави ново спасяване след удар на Чибота.

 
 
Спортист Своге: Кунчев, Михайлов, Христов, Харизанов, Ташев, Иванов, Ивайло Михайлов, Костадинов, Рамадан, Мартин Михайлов, Янакиев

Лудогорец: Ренан, Недялков, Сисиньо, Дяков, Вердон, Анисе, Жосуе Са, Текпетей, Десподов, Кешеру, Каули Оливейра
 
съдия: Ивелин Занев 
 
Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Левски на печалба, вижте финансовия отчет на „сините“

Ето какво пишат от „Герена“

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Официално: Ботев (Пд) иска международен съдия за реванша с ЦСКА

Вижте отовреното писмо на "жълто-черните" до БФС

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

Бойко Борисов и Витоша на полуфинал

"Тигрите" разбиха ФК Кюстендил с 3:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки