Гласът Спиридон Торбов за Локомотив, лудостта и още нещо...

Той е един от знаковите и най- обичани привърженици на Локомотив (Пловдив)

Гласът Спиридон Торбов за Локомотив, лудостта и още нещо...

 Спиридон Торбов е един от знаковите и най- обичани привърженици на Локомотив. Няма и как да е иначе, тъй като още от дете е закърмен с черно-бялата идея. Роден в Пловдив на 30/03/1972г.

Дядо му Спиро Торбов е част от Пловдивски Спортклуб и естествено е предал религията на своя син Анастас Торбов и своя внук. Мечтата на всеки баща е да е със сина си на Лаута и тя се сбъдва. Още от дете Спиридон е на стадиона с радостите и болките на любимия тим. По чисто локомотивско стечение на нещата първият мач, който посещава сам е загубата от Сливен с 0:1 през пролетта на 1984, след която Локо изпада. За да възкръсне пак и пак!

Той е продължител на традицията интелигенцията на града неизменно да симпатизира на Локомотив.

Заедно с приятели и със спомоществователството на фенклуба започват работа по първия албум с локомотивски песни в смутното време на 2005 г., когато клубът е още в колапс след смъртта на Георги Илиев. "Винаги с вас", "Първи се родихме", "Да запеем пак песента", в най-трудните времена крепяха локомотивския дух и станаха символ на поредното възраждане. Те се превърнаха във вечните песни на общността.

Последното парче на изпълнителя „Лудост“ моментално се превърна хит в общността. Предлагаме ви интересно интервю на Спиридон пред страницата на фенклуба за Локомотив, лудостта, черно-бялата идея и още нещо.

Как се запали по Локомотив? Кой е първия ти мач като дете ?
- Аз съм поредното поколение локомотивец в семейството ни . Дядо ми Спиро Торбов, е бил част от Спортклуб. Баща ми, Анастас - не изпускаше мач на Локомотив и още от много малък започна да ме води на мачове на Локото. Мачът, който е останал в съзнанието ми е срещу Сливен. Това бе първият ми мач когато заедно с приятел отидохме сами на стадиона. Бяхме 12 годишни. Загубихме доста драматично, но както винаги бях горд че съм локомотивец.


Имаш ли любима песен на агитката?
- Тук няма спор - "Шампиони на България Ние сме"

Любим футболист ?
- Много любими футболисти мога да изброя. Зума, Аян, Едо, Бащата, Беделев ,Сотиров, Чоната. Цялото златно магическо поколение, което играеше със сърце за Емблемата. От сегашното поколение Митко Илиев.

Как се роди идеята за последната песен?
- Идеята се роди от един клип на Диего Марадона, в които той танцуваше. Оригиналът е стара латино песен, от която сме използвали само няколко музикални фрагмента. Всичко останало, за да се стигне до това, което е - е плод на неуморната работа на екипа, с които създаваме песните.

Колко време е необходимо за да е готов крайния продукт?
- Всяка една песен, която сме направили има своята собствена история. Тук е мястото да благодаря и представя хората, с които сме направили песните. Това са Стойо Попов и Иван Зайцев. Сядаме с тях и заедно решавахме коя да е, каква да е и как да направим следващата песен. Процесът е дълъг. Започва се с текст, музикален аранжимент, стотици пробни изпълнения, поправки по текст и аранжимент, където смятаме че е необходимо. Аз и екипът ми осъзнаваме, че създаваме нещо за Локомотив Пловдив и феновете му. Няма как да допуснем да е нещо, което да не е на нивото на Пловдивският любимец. Само като пример ще ви кажа, че преди около 15 години създадохме една песен "Гордостта на Пловдив сме ние, символът на този град" Сега се появяват хора, които си крадат от наши текстове без грам срам и морал. Дори си ги слагат по фланелки и тениски. Други си крадат "Винаги с Вас", други си крадат " Само Локо, Але". Но за жалост така е когато липсва чест и достойнство. Ние локомотивците обичаме да творим и създаваме нови и интересни неща и инициативи, неща, с които поколенията да се гордеят. Като време една песен, за да се превърне в краен вариант са необходими около 6 месеца работа и заради това ми е болно, че идва някой си и краде на готово.

Как се реши да създадеш последната песен?
- Локомотивската общност е голяма и с различни музикални предпочитания. Опитваме се да достигнем до всеки вкус. В последно време залагахме повече на твърда музика, защото аз самия съм фен на хеви метъла. Затова когато се появи вариант да направим и латино веднага решихме да пробваме да го направим и наистина се получи доста успешна. Хората я харесват, което за нас е най-радващото.

От първия път ли се получиха нещата?
- Ооо никога не е от първия път. Когато създаваме дадена песен се опитваме тя да е изненада за по голяма част от общността ни. В случая понеже аз също съм част от фенската група "The magic of Plovdiv " част от момчетата вътре бяха запознати с песента и благодарение на тях я подобрихме още повече, за да се получи крайния вариант.

Да очакваме ли нещо ново скоро?
- Естествено. Имаме набелязани 4 нови проекта, от които ще изберем един и ще го превърнем в хит.

Нещо за финал от теб към черно-бялата общност?
- Нека подкрепяме отбора на стадиона. Да знаят, че сме зад тях в битката за медалите. Нека всеки си закупи и членска карта на Фенклуб Локомотив, защото това е начинът да покажем, че единственото нещо, което Локомотивската общност прави е да твори и създава. Само Локо!

 

Френски гранд иска звездата на Локо (Пд)

Нтело прави все по-силно впечатление

СЕРИЯТА ПРОДЪЛЖАВА! Лудогорец ликува на "Лаута"(ВИДЕО)

Късна драма и болезнен за Локо (Пд) герой

Локо Пд със "синьо" оръжие на "Овча Купел"

Мартин Петков картотекиран

Локо Пд пусна билетите за Етър

Двубоят е в петък

Крушарски е категоричен: Томаш остава начело на Локо (Пловдив)

Босът на "смърфовете" прие спокойно загубата от Крумовград

Крушарски след резила: Вадим поуки да се променяме!

"Динко Хоркаш ще седи на пейката, щом не иска да преподпише", запъна се босът на Локо (Пловдив)

Томаш обяви групата на Локо (Пловдив) за мача с Арда

Вижте и кои са избраните футболисти за мача

Бивш футболист на Локо (Пловдив) подсили шампиона на Бахрейн

Лукас Салинас вече е ново попълнение на Ал Халдия

Берое се справи с Локомотив (Пловдив) в голов екшън (ВИДЕО)

Заралии спечелиха с 3:2 срещу "смърфовете"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки