Дамбраускас: Шампионатите не се печелят в директните двубои

"Много скоро ще играем по начина, по който всички искаме", каза треньорът на Лудогорец

Дамбраускас: Шампионатите не се печелят в директните двубои

 Старши треньорът на Лудогорец Валдас Дабраускас говори пред представителите на медиите преди утрешната среща от efbet Лига с Локомотив в Пловдив от 15:00 часа. Младият специалист разкри, че трайно контузените вече се чувстват много по-добре, и че сблъсъците със "смърфовете" и ЦСКА няма да определят новия първенец на България.

 
"Ситуацията в отбора е доста добра. Дългосрочно контузените като Ману и Вандерсон са доста по-добре. След тренировката ще видим как ще се чувстват всички, за да изчиствим състава за Пловдив. Няма нови контузени. След всеки един мач е нормално да има малки проблеми. Футболът е мъжки спорт. Нормално е да има някой ударен", започна той.
 
Относно това дали следващите мачове с Локомотив и ЦСКА ще са решаващи за борбата за титлата:
 
"Не бих казал, че следващите 10 дни са най-важните, защото имаме още 14 мача. Шампионатите не се печелят само в директните двубои с преките конкуренти, а срещу всички останали. Хубавото е, че подобряваме атмосферата и взаимовръзката между играчите. Много скоро ще играем по начина, по който всички искаме", уверен е Дамбраускас.
 
За самия състав на Александър Тунчев:
 
"Знаем че са доста организиран отбор. Опитват се от самото начало да се подсигурят с ранен гол. Това показва колко труден ще е този мач. Ние харесваме такива предизвикателства. Постоянно работим да се подобрим. Имаме нужда да се подготвим за техните силни страни като статичните положения и контраатаките. Знаем, че шансовете да вкараме няма да бъдат толкова много. Вярвам в моите футболисти. Имаме хората, които могат да вкарат головете", заяви наставникът.
 
"Уча се всеки ден. Не само от мачоввете, които гледам, а и от играчите и тренировките. Уча се от начина, по който те отговарят физически и ментално. Гледах повечето срещи и всички играят доста физически. Организирани са, а организираната защита е много използвана в България. Трябва да вземем под внимание и терените, и времето, имайки предвид утрешния двубой. Те са отбор с план, със стил и селекция. Треньорът показва, че знае какво иска. Ние играем по доста по-различен начин. Опитваме се да държим топката, да водим играта. Другите са организирани в отбрана. Нашата задача е да неутрализираме техните силни страни, защото ако подценим някого, ще бъдем наказани", допълни още литовецът.
 
"Не съм тук за спекулации. Мениджмънтът на ЦСКА ще се справи по най-добрия начин. Тук съм да работя за Лудогорец и да направя най-доброто за тима да расте", завърши изказването си треньорът.
Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

Костов избра дясното крило за ЦСКА

Вижте подробности

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки