ПОТВЪРДЕНО: Въвеждането на ВАР в България е все по-близо

Инспекцията за готовността на стадионите да работят със системата започва от 4-и март, три съоръжения трябва да направят по-високи платформи за камерите

ПОТВЪРДЕНО: Въвеждането на ВАР в България е все по-близо

Инспекцията на стадионите от efbet Лига за готовността им да работят със системата ВАР започва от началото на месец март, обяви мениджърът за технологията към Съдийската комисия на БФС Петър Петров.

Проверката ще се състои между 4 и 8 март, като най-напред ще бъдат проверени стадионите в София, а след това и тези в останалите градове на страната.

Според Петров, изискванията за въвеждането на ВАР не са толкова много, но основно е платформите, на които са поставени камерите да бъдат на добра височина и да се вижда теренът в неговата цялост, както и от тъч-линиите да може да се прави перпендикуляр заради проверката за засада, тъй като ще се използва офсайд-технолоджи.

След като мине втората инспекция, от БФС ще се подаде дата за домакинските двубои на всеки отбор от 21, 22 и 23 кръг, за да бъдат лицензирани всички стадиони с подготовка за ВАР. Естествено е първо де се лицензират потенциалните участници в първата 6-ца.

"Ако някой стадион не е готов, ще го изчакаме. За отборите от втората осмица не е толкова фатално, че ще го лицензиране през месец май. Защото те де факто за новия шампионат трябва да бъдат готови до 15-ти юли. Дали има вариант някой отбор да домакинства на друг стадион, защото няма готовност за ВАР? В момента никой от отборите не е отказал да работи или да не изпълни предписанията. Но дали ще се стигне до такъв вариант, ще се знае около 20-и март. Изискванията са самостоятелно електрозахранване на ВАР-вана, оптичен кабел от ВАР-вана до централната линия на игралното поле, където ще бъде монитора; табло за захранване на монитора и другото е вишките, на които са камерите", заяви той.

"Някои клубове като Царско село и Черно море, стадион "Oгоста" в Монтана трябва да вдигнат височината на платформите, докато вчера е направена проверка на Арда. Стадион "Арда Арена" е напълно готов за лицензирането. Вчера по време на срещата с Ботев Враца се обадиха, за да проверим как се вижда от камерите. Мога да кажа, че се вижда прекрасно. Повечето стадиони, които имат високи трибуни, няма да имат проблем", допълни Петър Петров.

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Лудогорец към Неделев: Не се предавай!

Вижте посланието към футболиста

Арда ще спечели местното дерби с Крумовград

Вижте подробности

Георги Иванов с крути мерки срещу черното тото

Президентът на БФС инициира работна среща в Бояна

Левски обяви програмата на отбора преди домакинството на Славия

Вижте какво предстои

Лудогорец падна от Стяуа след скандална дузпа (ВИДЕО)

"Орлите" загубиха с 2:3 в контролна среща

Младокът Дани Полонски се превръща в ключова част за Пирин

Украинецът бързо стана част от титулярния състав и се отплаща с изключително добра игра

ЦСКА ще бъде поставен ако се класира в Лига Европа

Добри новини за "червените"

ЦСКА 1948 смачка Хебър в Пазарджик, Симба блесна с дебютен гол

Столичани надвиха убедително противника си

Втора Лига
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки