Лудогорец ще се опита да уреди новия си вратар още сега

Серджио Падт може да е изиграл последния си мач за Грьонинген

Лудогорец ще се опита да уреди новия си вратар още сега

Вратарят Серджио Падт може вече да е изиграл последния си мач за Грьонинген и да финализира своето преминава в Лудогорец в оставащите часове до края на трансферния прозорец в България.

„Все още има шанс трансферът му в Лудогорец да стане още сега“, коментира Падт пред „ESPN“.

„Трансферният пазар в България е отворен малко по-дълго. Сега всички зависи от Грьонинген какво ще се случи по-нататък. Ръководството трябва да реши дали офертата на Лудогорец е достатъчно добра, за да ме пусне сега. Нямам влияние върху това и не знам нищо повече. Не знам каква е сумата, която Грьонинген иска. Нямам идея каква трансферна сума искат за мен“, добави вратарят.

30-годишният вратар има предварителен договор с Лудогорец, който влиза в сила от лятото, но ако двата клуба постигнат сделка, той може да премине в българския шампион още сега.

Старши треньорът на Грьонинген Дани Буйс коментира ситуацията: „Моята позиция е много проста: разбира се, надявам се Падт да завърши сезона с нас, но ако е необходимо за финансовото състояние на клуба, тогава аз ще приема това решение като треньор.“

Техническият директор на Грьонинген Марк-Ян Фледерус сподели: „Снощи ни се обадиха от Лудогорец. В този момент казах, че не искаме да преговаряме. Интересува ни само, ако има официална оферта. След това трябва да го обсъдим вътрешно. Може би Серджио ще играе за нас и през уикенда и след това ще видим какво ще се случи. Цялата информация трябва да е поставена на масата. Трябва да помислим от всички гледни точки – финансови и спортни.“ 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки