Пирин с шеста поредна победа, дръпна на върха във Втора лига (ВИДЕО)

Спас Георгиев и Александър Дюлгеров се разписаха за успеха на "орлетата" срещу Септември Симитли

Пирин с шеста поредна победа, дръпна на върха във Втора лига (ВИДЕО)

Пирин спечели с 2:0 домакинството си на на Септември Симитли от 20-ия кръг във Втора лига. По този начин тимът от Благоевград записа шеста поредна победа и дръпна с пет точки пред втория Локомотив (Сф). Столичани обаче са изиграли мач по-малко. В събота те приемат Нефтохомик. Септември е на деветата позиция с 25 т.

 
Домакините първи стигнаха до голова възможност. В 13-ата минута Преслав Йорданов се размина с центриране на Юлиян Попев в наказателното поле, а нахлуващият Спас Георгиев бе изпреварен от футболист на Септември. 
 
В 23-ата "орлетата" Станислав Манолев стреля от дъгата, но уцели напречната греда. Секунди по-късно защитата на домакините сбърка и Карапетров шутира, но ударът му не представляваше заплаха за Петър Петров. 
 
В самия край на първото полувреме Карачанаков центрира от корнер и намери свободния Спас Георгиев, който стреля директно от въздуха и откри - 1:0. 
 
Второто полувреме започна с хубаво изпълнение на Конър Хендерсън от пряк свободен удар, което доведе до добра намеса на Филип Димитров. 
 
В 60-ата минута Конър Хендерсън в наказателното поле от ъглов удар. Александър Дюлгеров с глава насочи кълбото във вратата на гостите за 2:0. 
 
До края оборотите на мача спаднаха и не се създадоха особено опасни положения. Септември се активизира, като направи опит да се завърне в мача, но така и не създаде нищо интересно.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки