ЦСКА гони рекорд по минимални победи

Акрапович е единственият с два успеха в Разград

ЦСКА гони рекорд по минимални победи

ЦСКА се доближи само на 3 точки от шампиона Лудогорец преди прекия сблъсък между двата отбора в Разград.

„Червените“ поддържат интригата дотук благодарение на цели 9 минимални победи, които постигнаха от началото на сезона.

До момента в шампионата те имат общо 11, като двете по-убедителни са с 2:0 над ЦСКА 1948 на „Армията“ и 3:0 над Ботев (Пд) в Коматево.

От останалите 5 бяха с по 1:0 и 4 - с по 2:1. Справка в статистиката показва, че следващият минимален успех ще изравни клубният рекорд на ЦСКА за XXI век за най-много победи за един сезон с гол разлика.

В предишните две десетилетия „червените“ три пъти стигнаха до 10 успеха с по един гол разлика. Това се случи през сезоните 2001/02, 2007/08 и 2017/18.

Във втория от споменатите бе спечелена и последната 31-а титла. По всичко личи, че ако продължава в същия дух, този сезон ЦСКА ще изравни, а почти сигурно и ще подобри рекорда за много такива победи в рамките на едно първенство.

До края на сезона на тима на Бруно Акрапович му остават още 13 мача и е трудно да се повярва, че поне два от тях няма да бъдат спечелени минимално.

Утре ЦСКА ще се опита да свали Лудогорец от върха. Червените ще се настанят на първото място в класирането, ако успеят да спечелят в Разград. У нас няма треньор, който по-добре да знае как става тази работа от наставника на „червените“ Бруно Акрапович.

Босненският специалист е единственият, който е побеждавал два пъти орлите в техния дом. От влизането си в елита през сезон 2011/12 разградчани са падали 8 пъти като домакини в първенството. Последното поражение бе на 4 август 2018 година - с 0:1 от... Локо Пловдив на Бруно Акрапович.

Последната въобще загуба на Лудогорец на "Хювефарма арена" отново е от Локо Пд на Акрапович - на 2 август 2020-а - отново 1:0 за черно-белите, но в битка за Суперкупата на България.

В първенството с победи в Разград могат да се похвалят още Стамен Белчев (ЦСКА), Воин Войнов (Локо Пд), Веско Великов (Дунав), Пламен Липенски (Берое), Антони Здравков (Левски), Златомир Загорчич (Литекс) и Стефан Генов (Черно море).

В турнира за купата пък с успех са си тръгвали Любослав Пенев (ЦСКА), Стойчо Младенов (ЦСКА) и Емил Велев (Славия).

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки