Бербатов: Разликата от само 3 точки прави Лудогорец - ЦСКА по-интересен, но не решава нищо

"VAR вече е тук и не можем да спорим с това!"

Бербатов: Разликата от само 3 точки прави Лудогорец - ЦСКА по-интересен, но не решава нищо

Бившият капитан на националния отбор по футбол Димитър Бербатов анализира актуални футболни теми в рубриката си „Колонката на ДБ“ на своя сайт - berbatov.com.


В тазседмичния материал, Бербатов коментира предстоящото дерби между Лудогорец и ЦСКА, победата на Локомотив Пловдив над разградчани, решението на БФС повече чужденци извън ЕС да играят в efbet Лига, както и предстоящото въвеждане на VAR в първенството.
 
Eто какво написа Димитър Бербатов на своя сайт:
 
Директната битка за върха в класирането на Първа лига между Лудогорец и ЦСКА
 
Надявам се този двубой да ни донесе много емоции и хубав футбол. Разликата от само 3 точки прави мача наистина по-интересен от предишни години, но в същото време според мен не решава нищо. Има доста срещи и пред двата отбора и който допусне по-малко грешки до края на първенството, той ще бъде шампионът.
 
Локомотив Пловдив върна интригата в първенството с 3:2 над Лудогорец
 
Ето това имах предвид, когато казах по-горе - дано станем свидетели на хубав футбол и емоции! Победата на „Локомотив“ (Пловдив) направи първенството още по-заплетено, а точно такива мачове ни трябват! Двубоят „Локомотив“ - „Лудогорец“ предложи доста вълнуващи мигове и за стандартите на нашето първенство се получи наистина прекрасен мач! Може би най-хубавият момент беше голът на Димитър Илиев – наистина превъзходен гол, какъвто не може да се види често по нашите терени!
 
БФС позволява повече чужденци извън ЕС да играят в Първа лига – от новия сезон по петима от отбор може да са на терена едновременно
 
Трябва да се намери балансът по този въпрос! Винаги е имало спорове „за“ и „против“ чужденците, колко точно чужденци, но не трябва да забравяме, че когато се стремим да продаваме български момчета в чужбина, те автоматично стават чужденци там. И дали ще им бъде приятно, ако постоянно чуват, че не са добре дошли!? Да, от друга страна няма как да дойде наистина много класен чужденец и някои биха спорили, че привличането на голям брой некачествени легионери пречи за развитието на българските таланти, но точно тогава е моментът, в който българските момчета трябва наистина да са амбицирани и мотивирани да успеят. Да покажат че са готови за битки! Другият фактор е нетърпеливостта, която е постоянна величина в българския футбол! Искането за успехи днес и сега. И когато се види, че не става с млади таланти, след един месец се търси бързо намиране на заместници от чужбина. В същото време българските момчетата трябва наистина да бъдат реалисти за това къде се намират в развитието си и с какви качества разполагат. Всеки катери собствения си връх, но футболната кариера, особено на наистина талантливи момчета, тръгващи от България, не трябва да бъде един добър сезон и трансфер в съседна държава. Трябва да бъде амбиция, упоритост, желание за развитие, надграждане и катерене на стълбата на успеха до самия връх!
 
Предстоящото въвеждане на VAR и в българския футбол от втората фаза на Първа лига през април
 
VAR вече е тук и не можем да спорим с това! Обучението върви с пълна сила и се надявам, когато дойде моментът за официалния му дебют, нашите съдии да бъдат подготвени и това въведение в нашия футбол да доведе до още по-голяма точност в решенията на футболния терен! Да помогне на съдиите и да свали поне малко от напрежението, с което са обградени всички те след всеки един мач.
 
Черно море държи солиден коз за успех срещу Пирин

"Моряците" не са губили от "орлетата" от шест години

Борусия (Мьонхенгладбах) хареса Дуа от Лудогорец

Нападателят е оценен на 5 милиона евро

Славия ще спре Крумовград за Топ 6

Вижте подробности

Ясен е окончателният капацитет на "Българска Армия"

Стадионът ще събира междъ 16 и 18 хиляди души

Александър Любенов: Грешките изграждат

Стражът на Локо София говори по няколко теми както на терена, така и извън него

Крумовград си хареса звезда на Ботев Враца

Браян Переа има 6 гола в 25 мача този сезон

Архитект Хаджиев: Този стадион ще е впечатляващо съоръжение

"Горди сме, че по-малко от година след представянето на проекта, вече текат дейности", заяви той

Снимат филм за най-великия голмайстор на Черно море

Идеята е на фен фракция Д'Ъртанян

Томаш изгуби трима за мача с ЦСКА 1948

Сериозни проблеми за Локо Пловдив преди мача в неделя

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки