Тунчев: Играхме бавно, не търсихме по-бързо движение на топката

"Не подходихме по най-добрия начин", каза треньорът на Локо Пд

Тунчев: Играхме бавно, не търсихме по-бързо движение на топката

 Старши треньорът на Локомотив Пловдив Александър Тунчев сподели първите си впечатления след драматичната победа с 2:1 над Беласица в 1/8-финалите за Купата на България. Настоящият носител на трофея се озова с гол пасив и трябваше да чака до 87-ата минута, когато Бирсент Карагарен донесе успеха на "смърфовете" с брилянтно изпълнение от малък ъгъл. Това бе втори пореден инфарктен мач в турнира за пловдивчани, след като в предишната фаза те надделяха с 4:3 в гостуването си на Загорец.

 
"Не подходихме по най-добрия начин. Играхме бавно. Не търсихме по-бързо движение на топката. Знаехме, че ще се групират добре", започна той.
 
"Ние играем вкъщи. Ние сме отбор, който е печелил два пъти купата. Не трябва кой знае колко внимание да им обръщаме, а по-скоро как ние ще играем. След мача с Етър им казах, че срещу отбори, които се затварят е по-трудно. Явно не си взеха бележка. Повече увереност трябва в централните защитници при положение, че противникът се е затворил. Те са важни за изнасянето на топката", продължи Тунчев.
 
За позицията на Салинас:
 
"Сали е човек, който умее да играе с топката, но неговата сила е да е зад нападателя. Да извежда с пасове, но когато се налага, играе на тази позиция."
 
"Предишната година имахме по-малко почивка, играхме срещу по-трудни съперници. Един ден почивка е от значение. Ще се възползваме от това нещо. Няма да бъде лесно. Има солидни контузии. Ще бъде доста трудно. Докато имаме шанс да преследваме и едното, и другото, няма да се откажем", допълни наставникът.
 
За мача с ЦСКА и Акрапович:
 
"Работихме доста време с него. Познаваме се много добре. Който подходи по-сериозно, той ще спечели. Мачовете бяха доста равностойни, класата реши мача."
 
За Саша Симонович:
 
"Саша е направил доста добър отбор. Със средствата, които разполага е намерил млади момчета. Пожелавам му да се завърне в професионалния футбол", завърши изказването си специалистът.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки