Сензациите в пресата: Гласят Пардю за стола на Акрапович, Варела и Кери титуляри днес

Бисмарк може да е скритото оръжие, Кох ще стабилизира защитата, Берое търси вътрешен халф, Ренан е на изходна позиция, Орела пуска резерви срещу Славия и още…

Сензациите в пресата: Гласят Пардю за стола на Акрапович, Варела и Кери титуляри днес

Сензациите в пресата днес, вторник, 02.03.2021 година:

„Мач Телеграф“: Гласят Пардю за стола на Акрапович

Безоблачните дни за Бруно Акрапович в ЦСКА рязко свършиха, след като загубата от Лудогорец заплаши отбора да изкара пореден сезон без трофей. Издънка срещу коравия тим на Черно море днес за Купата на България ще означава само едно - нови калъфки и недоволство на „червената“ публика, която отново се разцепи и по позицията си за ръководството на клуба. Според Гонг загуба на ЦСКА от „моряците“ ще е равносилна и на раздяла с Бруно Акрапович, който до края на сезона няма какво да развие повече от този отбор. Неговата място веднага ще бъде заето от Алан Пардю. Британецът е технически директор, но с готовност ще поеме отбора, тъй като до момента се е занимавал само с треньорска дейност. За последно Пардю бе начело на нидерландския АДО Ден Хааг, където обаче си тръгна след серия от бързи загуби. Бруно Акрапович пое ЦСКА през ноември, като записа серия от победи и влезе под кожата на играчите, които в един глас заявиха, че той е донесъл дисциплина и агресивност в отбора. При провал обаче в турнира за Купата, където той успя 2 пъти с по-скромния Локо (Пловдив), няма да има аргументи да остане повече на „Армията“.

„Тема спорт“: Варела и Кери титуляри днес

Доста промени ще направи треньорът на ЦСКА Бруно Акрапович за днешното домакинство срещу Черно море спрямо състава, който стартира при загубата с 0:1 от Лудогорец. Амос Юга е наказан за един мач за пет натрупани жълти картона, като в Разград националът на ЦАР бе официално предупреден след последния съдийски сигнал за спречкване със съперник. Това ще е втори двубой, който халфът пропуска, от общо четири през пролетта - на старта срещу Славия той изтърпяваше наказанието си за червения картон с Левски преди Коледа. В отсъствието на Юга и при контузиите на Жеферсон и Пеняранда единият дефанзивен полузащитник отново ще бъде преквалифицираният Тибо Вион, който след Нова година още не е действал на основната си позиция - десен халф-бек. До него пък за първи път като титуляр ще излезе привлеченият през зимата Федерико Варела. Аржентинецът с испански паспорт номинално е плеймейкър, но на три пъти влиза като резерва и изигра 36 минути точно като опорен халф. Слабото представяне на Брадли Мазику срещу орлите пък ще му коства мястото за сметка на Греъм Кери. В атака до Жорди Кайседо за първи път сред 11-те ще попадне Бисмарк Чарлс, който записа дебют в Разград. За десен халф-бек ще се избира между Синклеър и Йомов, които се представиха слабо срещу Лудогорец. В центъра на отбраната пък Гълъбов ще отстъпи мястото си на най-новото попълнение - Мено Кох. За Черно море в защита се завръща изтърпелият наказание капитан Даниел Димов, а зад нападателя шанс да започне ще има испанецът Педро Гарсия. В зависимост от развоя на мача схемата на варненци може да се промени дори към 4-1-4-1 с Васил Панайотов пред отбраната. Варненци са решени да играят по същия начин, както при гостуването си на "Армията" преди 10 дни, когато загубиха злощастно с 0:1.

„Мач Телеграф“: Бисмарк може да бъде скритото оръжие

Ганайският нападател на ЦСКА Бисмарк Чарлс може да се превърне в човека, който да спаси поста на Бруно Акрапович. Младият таран бе уреден още в края на миналата седмица и дори записа официален дебют при загубата от Лудогорец. На неговата настойчивост ще се разчита днес, тъй като Жорди Кайседо е много по-статичен футболист и разчита предимно на силната си игра с глава. Еквадорецът може да бъде много по-ефективен в случай, че има по-раздвижен нападател до себе си, който ще му отваря пространства.

„Мач Телеграф“: Кох ще стабилизира защитата

Последното попълнение на ЦСКА Мено Кох, трябва да започне сред титулярите. Нидерландецът вече направи официалния си дебют срещу Лудогорец и въпреки загубата показа характер и класа за малкото минути на терена. Очаква се той да нави добър тандем със сънародника си Юрген Матей, като третият в защита ще бъде капитанът Петър Занев. Ще почива този път Пламен Гълъбов. Мястото на наказания Амос Юга в центъра пък вероятно ще бъде заето от аржентинеца Федерико Варела. Това ще позволи на Тибо Вион да се върне на десния фланг, където бе големият проблем на мача в Разград. 

„Тема спорт“: Берое търси вътрешен полузащитник

Привличането на дефанзивен халф ще е приоритетно за Берое през следващия трансферен прозорец. Номинално такъв в момента под Аязмото е само Александър Цветков. В средата на терена Димитър Димитров-Херо използва още Карлос Охене и Иван Минчев. Наставникът на заралии обаче иска повече агресия именно в полузащита."Липсва ни агресия и това оказва влияние. Ако не се промени нещо, ни чакат още такива трудни мачове като този с Черно море", каза специалистът след поражението на "Тича". Преди дни Берое договори плеймейкър - Илиян Стефанов от Локомотив София. Херо обаче иска повече дефанзивни играчи. Такъв се очертава да е Реян Даскалов, който в момента е в Царско село, но се очаква да дойде при заралии през лятото. В тима ще се завърне и Камен Хаджиев. Те обаче по-скоро ще бъдат използвани в защита. Херо вече е започнал оглеждането на чуждестранния пазар за дефанзивен полузащитник. Берое продължава подготовка за гостуването на Левски за купата утре. Очаква се титуляри да са фол и Октавио, които влязоха от пейката срещу Черно море.

„Мач Телеграф“: Ренан е на изходна позиция 
Трансферът на Кристиян Кахлина в Лудогорец означава едно - бразилският страж Ренан е на изходната позиция и може да на пусне Разград съвсем скоро. Най-рано обаче това може да се случи през лятото, защото трансферните прозорци затвориха в 90% от страните. Почти сигурно Ренан няма да влиза в групата до края на сезона, като там ще бъдат Кахлина и Пламен Илиев, а не е изключено и Владислав Стоянов също да получи шанс. Ренан има договор с Лудогорец до лятото на 2022 г.

„Тема спорт“: Орела пуска резерви срещу Славия

Старши треньорът на Монтана Атанас Атанасов-Орела ще пусне някои от резервите при гостуването на Славия за купата. Осминафиналът е в четвъртък от 17:30 часа на стадиона в "Овча купел". Наставникът на монтанчани ще пази някои от титулярите за дербито с Ботев Враца, което е на 9 март (вторник) на стадион "Огоста". След изтърпяно наказание при визитата на Ботев Пловдив (1:1) В групата се завръща нападателят Сергей Георгиев. Той обаче най-вероятно ще е резерва срещу белите, за да бъде запазен за Ботев Враца. На върха на атаката в "Овча купел" ще започне Росен Кръстев. Младокът ще поведе нападението на Монтана. Димитър Законов и Стоян Предев също ще са титуляри в четвъртък. Монтанчани отчитат, че по-важният и приоритетен двубой за тима ще е този с Ботев Враца, за да може след точката в "Коматево" да направят още по-сериозна крачка към спасението.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки