Мено Кох: Изненадах се, че струвам толкова много

"Ще бъде фантастично да играя с ЦСКА в Европа“, заяви в интервю последното попълнение на „червените“

Мено Кох: Изненадах се, че струвам толкова много

Последното попълнение на ЦСКА Мено Кох даде интервю за Eindhovens Dagblad.

В него централният защитник говори за кариерата си до момента и преминаването на "Армията". Кох пристигна при червените миналата седмица, влезе като резерва срещу Лудогорец (0:1), а след това започна като титуляр срещу Черно море (3:1) за купата, като и в двете срещи получи жълти картони.

"Той искаше да е титуляр в ПСВ Айндховен, защото червеното и бялото са в ДНК-то на високия бранител. 26-годишният бранител е бивш капитан на втория тим на ПСВ, както и на НАК Бреда. Премина през Юпен, за да стигне до България, където вече изигра 2 мача. Кариерата му може да бъде обобщена като пътуване от селцето Хеезе до ЦСКА - 31-кратния шампион на България. По този повод Мено заявява: "Определено се развивам", пише в увода.

За трансфера в ЦСКА:

Спортно-технически и финансово, Мено прави голям скок, а договорът с новия му клуб е до юни 2024 година.

"Казах "да" на амбициозен отбор, който иска отново да участва в евротурнирите следващия сезон. Ще бъде фантастично да участвам в мачове на такова ниво. Пристигнах тук достатъчно добре физически подготвен, за да заиграя веднага. След престоя си в НАК Бреда, където научих наистина много, успях да доразвия добре качествата си в Белгия в Юпен. Не беше лесно в Бреда - бях капитан в сезон, в който отборът изпадна. Тогава понесох доста удари, които ме направиха по-силен психически. В Юпен получих нов шанс да играя на най-високо ниво и се възползвах добре. Получих обаждане от ЦСКА още през есента, в последния ден от трансферния прозорец. Тогава благодарих за интереса, защото нямаше много време до края на деня. Не ми е в стила да променям живота си, бързайки и притиснат от времето. Но интересът на ЦСКА явно е бил траен. Скаутите на клуба са продължили да ме следят. Така се стигна до миналата седмица, когато бе отправена оферта за мен до Юпен. Е, не е мегатрансфер, но в него са замесени почти половин милион евро. Виждал съм доста неща във футбола. Естествено, има много по-големи сделки, но въпреки това - все още ми е странно, изненадах се, че струвам толкова много", казва Кох, смеейки се.

Учене онлайн:

В София Мено засега живее в хотел, а от клуба в скоро време ще му осигурят къща. Приятелката му Анабел му прави компания в България, но въпреки това продължава обучението си. "В днешни дни много неща могат да се правят онлайн, кризата с корона-вируса го доказа. Колкото до мен - прекъснах ученето. Опитвах се да комбинирам образованието си в университета с футбола, но това се оказа много трудно. Често се налагаше да съм на лекции, когато имам тренировки... Кой знае, може би след време отново да се захвана сученето", казва Мено.

За приятелите:

ПСВ Айндховен продължава да е в сърцето на Кох, който е син на добре известния бивш волейболен национал Вим Кох. "Бях част от ПСВ повече от 10 години, дебютирах и за първия тим. Горд съм от това и винаги ще подкрепям отбора. Все още поддържам контакт с приятели от ПСВ - Йорит Хендрикс (б.а. - сега в Спартак Москва) и Найджъл Бертрамс (б.а. - вратар в Грьонинген). Наред с това не съм прекъсвал връзките си с няколко момчета от Хеезе, които нямат нищо общо с футбола. Да умееш да се дистанцираш от играта понякога е много важно. Сега дистанцията между нас е голяма, но след края на кариерата ми пак ще сме заедно", казва той.

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

Костов избра дясното крило за ЦСКА

Вижте подробности

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки