Мено Кох: Изненадах се, че струвам толкова много

"Ще бъде фантастично да играя с ЦСКА в Европа“, заяви в интервю последното попълнение на „червените“

Мено Кох: Изненадах се, че струвам толкова много

Последното попълнение на ЦСКА Мено Кох даде интервю за Eindhovens Dagblad.

В него централният защитник говори за кариерата си до момента и преминаването на "Армията". Кох пристигна при червените миналата седмица, влезе като резерва срещу Лудогорец (0:1), а след това започна като титуляр срещу Черно море (3:1) за купата, като и в двете срещи получи жълти картони.

"Той искаше да е титуляр в ПСВ Айндховен, защото червеното и бялото са в ДНК-то на високия бранител. 26-годишният бранител е бивш капитан на втория тим на ПСВ, както и на НАК Бреда. Премина през Юпен, за да стигне до България, където вече изигра 2 мача. Кариерата му може да бъде обобщена като пътуване от селцето Хеезе до ЦСКА - 31-кратния шампион на България. По този повод Мено заявява: "Определено се развивам", пише в увода.

За трансфера в ЦСКА:

Спортно-технически и финансово, Мено прави голям скок, а договорът с новия му клуб е до юни 2024 година.

"Казах "да" на амбициозен отбор, който иска отново да участва в евротурнирите следващия сезон. Ще бъде фантастично да участвам в мачове на такова ниво. Пристигнах тук достатъчно добре физически подготвен, за да заиграя веднага. След престоя си в НАК Бреда, където научих наистина много, успях да доразвия добре качествата си в Белгия в Юпен. Не беше лесно в Бреда - бях капитан в сезон, в който отборът изпадна. Тогава понесох доста удари, които ме направиха по-силен психически. В Юпен получих нов шанс да играя на най-високо ниво и се възползвах добре. Получих обаждане от ЦСКА още през есента, в последния ден от трансферния прозорец. Тогава благодарих за интереса, защото нямаше много време до края на деня. Не ми е в стила да променям живота си, бързайки и притиснат от времето. Но интересът на ЦСКА явно е бил траен. Скаутите на клуба са продължили да ме следят. Така се стигна до миналата седмица, когато бе отправена оферта за мен до Юпен. Е, не е мегатрансфер, но в него са замесени почти половин милион евро. Виждал съм доста неща във футбола. Естествено, има много по-големи сделки, но въпреки това - все още ми е странно, изненадах се, че струвам толкова много", казва Кох, смеейки се.

Учене онлайн:

В София Мено засега живее в хотел, а от клуба в скоро време ще му осигурят къща. Приятелката му Анабел му прави компания в България, но въпреки това продължава обучението си. "В днешни дни много неща могат да се правят онлайн, кризата с корона-вируса го доказа. Колкото до мен - прекъснах ученето. Опитвах се да комбинирам образованието си в университета с футбола, но това се оказа много трудно. Често се налагаше да съм на лекции, когато имам тренировки... Кой знае, може би след време отново да се захвана сученето", казва Мено.

За приятелите:

ПСВ Айндховен продължава да е в сърцето на Кох, който е син на добре известния бивш волейболен национал Вим Кох. "Бях част от ПСВ повече от 10 години, дебютирах и за първия тим. Горд съм от това и винаги ще подкрепям отбора. Все още поддържам контакт с приятели от ПСВ - Йорит Хендрикс (б.а. - сега в Спартак Москва) и Найджъл Бертрамс (б.а. - вратар в Грьонинген). Наред с това не съм прекъсвал връзките си с няколко момчета от Хеезе, които нямат нищо общо с футбола. Да умееш да се дистанцираш от играта понякога е много важно. Сега дистанцията между нас е голяма, но след края на кариерата ми пак ще сме заедно", казва той.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки