Бербатов: Недопустимо е да се използват грозни епитети по адрес на съдиите

"Тази година за ЦСКА и Левски купата е възможност за трофей, която ще преследват с всички сили"

Бербатов: Недопустимо е да се използват грозни епитети по адрес на съдиите

Традиционно Димитър Бербатов коментира горещите теми в българския футбол през последната седмица. Той взе отношение и за скандалите и коментарите за съдийството у нас. Той стори това в традиционната си колонка в блога на своя сайт. Ето какво обяви той:

 
- Съдийски страсти. ЦСКА и "Левски" заедно защитиха шефа на съдиите, атакуван от "задкулисието на българския футбол", защото "не козирува, когато му подсказват".

- Поредна седмица, поредни скандали, свързани със съдиите в България! Поредните критики, насочени към тях. Поредните обиди и определения, които се сипят из медиите по техен адрес! Ситуация, която заслужава да бъде погледната от две страни. От една -  абсолютно недопустимо е да се използват грозни епитети и определения по адрес на съдиите! Ако се прави, глобите трябва да са още по-големи! Винаги се стремим и говорим как искаме да взимаме пример от големите първенства, но не се сещам някой да си е позволил да говори по подобен начин за съдиите, както го правим в България! Да, изказват недоволство - най-вече треньорите, не президентите, но съдия да бъде обиден по най-грозния начин, не се сещам. 
 
От другата страна е темата подготвеност. Дали са подготвени нашите съдии!? Дали имат всичко на разположение, за да бъдат на 100%, когато влизат в мачовете!? Дали самите те имат амбицията да се развиват и да бъдат перфектни и, ако щеш, невидими в мачовете!? Дали ще бъдат подготвени за работа с VAR? Въпроси, на които скоро ще получим отговор. И като стана въпрос за VAR, може би, когато започне да се използва, ще свали поне малко товара от съдиите.
 
- Битката за върха "Лудогорец" - ЦСКА 1:0
 
- Мач, в който според мен "Лудогорец" заслужено спечели, и то с шампионски резултат. В такива мачове трябва да знаеш как да вземеш 3 точки, дори и да играеш не по начина, по който ти се иска! В тези мачове моментната форма дори не е от толкова голямо значение, важни са концентрацията и допускането на малко грешки. Спомням си, когато играехме с "Манчестър Юнайтед" шампионския сезон при първата ми година на "Олд Трафорд", най-често срещаният ни резултат беше 1:0 - 10 пъти 1:0...  
 
- Битката за Купата на България
 
- Купата на България е трофей, към който всеки клуб трябва да се стреми! Споням си през далечната 1999 година, когато спечелихме купата с ЦСКА, колко бях щастлив!
 
Със сигурност през тази година за ЦСКА и "Левски" купата е възможност за трофей, която ще преследват с всички сили. 
 
Очевидно е, че топмачът от четвъртфиналите за купата ще бъде "Лудогорец" - "Локо" (Пловдив). Надявам се да видим пак зрелищен двубой между тези отбори, с доста голове. 
 
Винаги съм бил фен на изненадите, когато са постигнати от по-малките отбори, затова се надявам и тук да видим нещо такова. Все пак магията на купата понякога поднася подобни изненади и прави футбола още по-интересен за гледане. 
 
 - Темата за чужденците в България
 
- Често говорим колко много чужденци играят в България, нужни ли са, има ли смисъл, пречат ли за развитието на българските футболисти. Тема, която засегнах и миналият път. Но сега искам да поразсъждаваме над следното - защо не говорим за чуждите треньори в България? Те спират ли развитието на младите български треньори!? Те по-добри ли са от нашите треньори!? Заслужава ли си тяхното назначаване, ако след 3 месеца вече са уволнени?! Носят ли някаква иновация с тях, нещо, което липсва на нашите треньори?! Или просто да има по голяма тежест, че треньорът е чужденец!? Аз не виждам в повечето случаи да носят добавена стойност за развитието на българския футбол чрез знания и ноу-хау, липсващи на нашите треньори. Масовото им назначаване всъщност носи някаква фалшива сигурност и авторитет, че, видиш ли, чуждите треньори имат повече знания от българските... Но дали е така?!
 
Най-големите ни отбори в България са водени от чужденци. Може би се притесняваме да дадем отговорноста на някои млади български треньори. Може би им липсва достатъчно доверие към тях. Може би извинението "той е още млад и неопитен" все още важи тук. А не би трябвало!
 
Това са все въпроси, над които си струва да се замислим. И особено хората, които назначават и уволняват тези треньори!
 
А най-големите успехи на българските отбори си мисля, че са постигнати от български треньори...
 
- Валентин Антов дебютира в Италия и стана 8-ият българин, играл в Серия "А"
 
- Първи мач за Антов в Италия! Да се надяваме, че ще е първи от много! Прочетох, че му дават много добри оценки за представянето, което е чудесно за младо момче като него! Нека да вярва в способностите си, да тренира усърдно - с амбиция и желание за развитие! А когато трудните моменти настъпят, а те ще настъпят, да извлече нужните уроци от тях, да бъде обграден от добри хора, за да може да продължи уверено напред! Но най-важното е личната амбиция, която не се съмнявам, че той има! Успех!
Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Левски на печалба, вижте финансовия отчет на „сините“

Ето какво пишат от „Герена“

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Официално: Ботев (Пд) иска международен съдия за реванша с ЦСКА

Вижте отовреното писмо на "жълто-черните" до БФС

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

Бойко Борисов и Витоша на полуфинал

"Тигрите" разбиха ФК Кюстендил с 3:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки