Сензациите в пресата: Левски без лагер и Славиша, Насиру е готов - чакат Стаматов

Назрява недоволство на „Герена“ заради ВИП феновете, Бруно спечели 69% от мачовете си начело на ЦСКА и още…

Сензациите в пресата: Левски без лагер и Славиша, Насиру е готов - чакат Стаматов

Сензациите в пресата днес, вторник, 30 март 2021 година:

„Мач Телеграф“: Левски без лагер и Славиша

Отборът на Левски остава в София до мача със Сливнишки герой, който е планиран за събота. „Сините“ се отказаха окончателно от възможността да проведат мини лагер извън София. Те дори бяха направили запитвания за резервации в Правец. Идеята на Стоянович обаче пропадна окончателно, защото на „Герена“ прецениха, че не си струва да бият път и да правят излишни харчове за 2 дни, ако отпаднат затегнатите мерки заради COVID-19, които бяха въведени до края на март. В сегашната ситуация пък няма смисъл да се ходи на лагер, защото Стоянович няма право да ползва залите за разбори, а играчите ще се хранят по стаите. Самият треньор продължава да е в чужбина, а това важи и за Живко Миланов.

„Тема спорт“: Бруно спечели 69% от мачовете си начело на ЦСКА

Точно месеца и 11 дни Бруно Акрапович води ЦСКА като старши треньор. Новината за назначението на 53-годишния босненец гръмна на 8 ноември 2020-а веднага след успеха на армейците като гост на Монтана (2:1), а назначението му официално стана факт три дни по-късно. За този 138-дневен период Бруно води тима в общо 16 срещи в три различни турнира, като спечели 11, завърши наравно в 2 и загуби 3. В проценти - победите му са 68.75%. Или, казано накратко - той има по-висока успеваемост от всички преди него за последните 5 години. Дебютът му бе в любимата му надпревара - за Купата на България, с разгромно 5:0 над аматьорския Ботев Ихтиман на "Армията". Това остана и най-убедителният успех на Акрапович начело на червените. А и единственият път, в който той не използва любимата си схема 3-5-2. Пролетните елиминирания на Черно море (3:1) и Ботев Враца (4:0) пък останала последните му , резултатни победи с тима и наистина затвърдиха, че това е неговият турнир (16 поредни двубоя без поражение от 2018-а насам и две купи с Локо Пд). Есента Бруно дебютира и в групова фаза на евротурнир. Трите оставащи мача в Лига Европа преминаха във възходяща градация, а пикът бе 3:1 над Рома на "Васил Левски". Отпадането от ЛЕ бе достойно, а ЦСКА отново напомни за себе си на Стария континент. В Първа лига червените наредиха 4 поредни победи до Коледа, а Али Соу бе прероден и бележеше при всяка от тях, включително и за 1:0 във вечното дерби. Пролетта тръгна с още два минимални успеха, а грешката на Лудогорец на "Лаута" скъси разликата само до 3 точки и накара ЦСКА да мечтае за титлата. Армейците бяха в серия от 8 последователни шампионатни победи, но бяха надиграни в Разград. Последва буксуване в Първа лига, което се оказа и формалният повод за раздялата с Акрапович.

„Мач Телеграф“: Насиру готов, още чакат Стаматов

Насиру Мохамед ще бъде на линия за следващата контрола на Левски. Това гарантира самият той пред медиите в Гана, след като преди това те го отписаха за дълго. Причината е, че пропусна контролата с Локомотив (Сф) заради мускулен проблем. Откакто бе привлечен на „Герена“ той често се оплаква от подобни травми. „Сините“ дори бяха принудени да го пратят за прегледи в Швеция, за да се уверят, че няма хронични проблеми. Иначе все още далеч от Левски е Матео Стаматов, който продължава да изпълнява възстановителни процедури в Испания.

„Тема спорт“: Назрява недоволство към клуба заради ВИП феновете

Хора от ръководството на Левски са се срещали с някои от организираните фенове с идеята да се провокират методи за набиране на средства и по-точно как да бъдат активизирани сините футболни маси, за да продължат с даренията. Нито от "Герена", нито от въпросната фракция официализират подобни разговори, само в някои неофициални страници във Фейсбук се появяват скрити намеци, че предстоят нови срещи, за да се измисли най-добрият начин за призиви за дарения. Има се предвид, че спортно-техническото състояние на тима изобщо не отваря нови хоризонти и мотиви за финансова активация на запалянковците. Сред запалянковците пък се заражда противопоставяне заради толериране на тези, които са купили места в така наречените скай-боксове. На практика притежателите на пропуски за баровските помещения не са служебни лица на ПФК Левски, но имат достъп до най-горната част на трибуна Strabag, откъдето гледат домакинските мачове на сините в условията на пандемия и официално затворени от Националния оперативен щаб стадиони. Останалите запалянковци недоволстват от този факт и са отправили питания до ръководството с основно искане да не се прави изкуствено противопоставяне между платежоспособните и другите привърженици. Всичко това може да се отрази при следваща кампания на абонаментни карти. По независещи от ПФК Левски причини сезонните билети са в голяма степен виртуални поради невъзможност да бъдат използвани. Но това би трябвало да се отнася и за хората от скай-боксовете, които се оказват със статут на привилегировани. И при новата кампания да се стигне до сериозен отлив от масовите запалянковци въпреки неясното като цяло връщане на феновете по стадионите. Продажбата на членски карти също е в тотален застой. Бройката още няма 20 хиляди, а целта на Наско Сираков бе до края на спортния сезон да доближи 80-90 хиляди. Собственикът на клуба лично се ангажира с промотирането на членските карти и направи няколко обиколки из страната, но няколкото локдауна и наложените мерки за несъбирането на големи групи хора на обществени места прекрати тази инициатива.
Рикардиньо бяга от Левски

Вижте подробности

В Левски минаха на специален режим

Ще подобряват физическата подготовка на играчите

Събрин отряза ЦСКА

Кондиционният треньор Кирил Динчев запълни щаба на Стамен Белчев

Вижте условието Стамен Белчев да остане треньор на ЦСКА

Ако спечели Купата

Двама разделят първото място при голмайсторите в efbet Лига (ВИДЕО)

Вижте класирането на най-добрите стрелци

Националите ни по футзал преодоляха предварителния кръг на квалификациите за Евро 2026 (ВИДЕО)

Вижте подробности

Спас Делев удължи договора си с Лудогорец

Георги Дерменджиев разкри новината

Дерменджиев: След двата гола, мачът беше под наш контрол

"Винаги се играе по-спокойно в мачовете, когато водиш в класирането", заяви той

Киров: След червения картон ситуацията излезе извън контрол

„Трябва да обръщаме внимание на положителните неща.“, призова треньорът на Арда

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки