Сензациите в пресата: Левски без лагер и Славиша, Насиру е готов - чакат Стаматов

Назрява недоволство на „Герена“ заради ВИП феновете, Бруно спечели 69% от мачовете си начело на ЦСКА и още…

Сензациите в пресата: Левски без лагер и Славиша, Насиру е готов - чакат Стаматов

Сензациите в пресата днес, вторник, 30 март 2021 година:

„Мач Телеграф“: Левски без лагер и Славиша

Отборът на Левски остава в София до мача със Сливнишки герой, който е планиран за събота. „Сините“ се отказаха окончателно от възможността да проведат мини лагер извън София. Те дори бяха направили запитвания за резервации в Правец. Идеята на Стоянович обаче пропадна окончателно, защото на „Герена“ прецениха, че не си струва да бият път и да правят излишни харчове за 2 дни, ако отпаднат затегнатите мерки заради COVID-19, които бяха въведени до края на март. В сегашната ситуация пък няма смисъл да се ходи на лагер, защото Стоянович няма право да ползва залите за разбори, а играчите ще се хранят по стаите. Самият треньор продължава да е в чужбина, а това важи и за Живко Миланов.

„Тема спорт“: Бруно спечели 69% от мачовете си начело на ЦСКА

Точно месеца и 11 дни Бруно Акрапович води ЦСКА като старши треньор. Новината за назначението на 53-годишния босненец гръмна на 8 ноември 2020-а веднага след успеха на армейците като гост на Монтана (2:1), а назначението му официално стана факт три дни по-късно. За този 138-дневен период Бруно води тима в общо 16 срещи в три различни турнира, като спечели 11, завърши наравно в 2 и загуби 3. В проценти - победите му са 68.75%. Или, казано накратко - той има по-висока успеваемост от всички преди него за последните 5 години. Дебютът му бе в любимата му надпревара - за Купата на България, с разгромно 5:0 над аматьорския Ботев Ихтиман на "Армията". Това остана и най-убедителният успех на Акрапович начело на червените. А и единственият път, в който той не използва любимата си схема 3-5-2. Пролетните елиминирания на Черно море (3:1) и Ботев Враца (4:0) пък останала последните му , резултатни победи с тима и наистина затвърдиха, че това е неговият турнир (16 поредни двубоя без поражение от 2018-а насам и две купи с Локо Пд). Есента Бруно дебютира и в групова фаза на евротурнир. Трите оставащи мача в Лига Европа преминаха във възходяща градация, а пикът бе 3:1 над Рома на "Васил Левски". Отпадането от ЛЕ бе достойно, а ЦСКА отново напомни за себе си на Стария континент. В Първа лига червените наредиха 4 поредни победи до Коледа, а Али Соу бе прероден и бележеше при всяка от тях, включително и за 1:0 във вечното дерби. Пролетта тръгна с още два минимални успеха, а грешката на Лудогорец на "Лаута" скъси разликата само до 3 точки и накара ЦСКА да мечтае за титлата. Армейците бяха в серия от 8 последователни шампионатни победи, но бяха надиграни в Разград. Последва буксуване в Първа лига, което се оказа и формалният повод за раздялата с Акрапович.

„Мач Телеграф“: Насиру готов, още чакат Стаматов

Насиру Мохамед ще бъде на линия за следващата контрола на Левски. Това гарантира самият той пред медиите в Гана, след като преди това те го отписаха за дълго. Причината е, че пропусна контролата с Локомотив (Сф) заради мускулен проблем. Откакто бе привлечен на „Герена“ той често се оплаква от подобни травми. „Сините“ дори бяха принудени да го пратят за прегледи в Швеция, за да се уверят, че няма хронични проблеми. Иначе все още далеч от Левски е Матео Стаматов, който продължава да изпълнява възстановителни процедури в Испания.

„Тема спорт“: Назрява недоволство към клуба заради ВИП феновете

Хора от ръководството на Левски са се срещали с някои от организираните фенове с идеята да се провокират методи за набиране на средства и по-точно как да бъдат активизирани сините футболни маси, за да продължат с даренията. Нито от "Герена", нито от въпросната фракция официализират подобни разговори, само в някои неофициални страници във Фейсбук се появяват скрити намеци, че предстоят нови срещи, за да се измисли най-добрият начин за призиви за дарения. Има се предвид, че спортно-техническото състояние на тима изобщо не отваря нови хоризонти и мотиви за финансова активация на запалянковците. Сред запалянковците пък се заражда противопоставяне заради толериране на тези, които са купили места в така наречените скай-боксове. На практика притежателите на пропуски за баровските помещения не са служебни лица на ПФК Левски, но имат достъп до най-горната част на трибуна Strabag, откъдето гледат домакинските мачове на сините в условията на пандемия и официално затворени от Националния оперативен щаб стадиони. Останалите запалянковци недоволстват от този факт и са отправили питания до ръководството с основно искане да не се прави изкуствено противопоставяне между платежоспособните и другите привърженици. Всичко това може да се отрази при следваща кампания на абонаментни карти. По независещи от ПФК Левски причини сезонните билети са в голяма степен виртуални поради невъзможност да бъдат използвани. Но това би трябвало да се отнася и за хората от скай-боксовете, които се оказват със статут на привилегировани. И при новата кампания да се стигне до сериозен отлив от масовите запалянковци въпреки неясното като цяло връщане на феновете по стадионите. Продажбата на членски карти също е в тотален застой. Бройката още няма 20 хиляди, а целта на Наско Сираков бе до края на спортния сезон да доближи 80-90 хиляди. Собственикът на клуба лично се ангажира с промотирането на членските карти и направи няколко обиколки из страната, но няколкото локдауна и наложените мерки за несъбирането на големи групи хора на обществени места прекрати тази инициатива.
Заги: Сега ще разчитаме на Левски

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки